KıbrısManşetSağlık

İncirli: Bu çağda MR cihazlarının haftalarca hizmet dışı kalması kabul edilemez

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, devlet hastanesinde Manyetik Rezonans (MR-EMAR) cihazının haftalardır bozuk olduğuna dikkat çekerek, kamu sağlık merkezlerindeki eksikliklerin hasta güvenliğini tehlikeye atmanın ötesinde zarar verici bir hal aldığına işaret etti

İncirli: Onlarca hasta Mağusa ya da özel ve üniversite hastanelerine taşınıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İncirli, Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme ya da daha çok bilinen haliyle “emar”ın, birçok hastalığın tanısında kullanılan çok önemli bir tetkik yöntemi olduğunu, haftalardır Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi MR cihazının arızalı olduğunu belirterek, ambulans hizmetlerinin her gün onlarca hastayı MR tetkiki için Mağusa Devlet Hastanesi’ne, özel ve üniversite hastanelerine taşımakla dehşet verici bir yoğunluk yaşadığını kaydetti.

İncirli, “Ambulans hizmetlerinin öncelikli görevlerinin dışında meşgul edilmesi, sağlık çalışanlarının fazladan çalışmak zorunda kalması, hastaların yaz sıcağında kritik durumlarda yolculuk yapmak zorunda kalmaları, tanıların gecikmesi çok büyük sorun. MR cihazının arızalı olması acil ve yataklı sağlık hizmetlerini olumsuz etkiliyor. Hastalar da sağlık çalışanları da perişan dedi.

“Bu çağda MR cihazlarının haftalarca hizmet dışı kalması kabul edilemez”

MR cihazlarının süratle tamir edilmesi, yeniden çalışır duruma gelmeleri için her ne gerekiyorsa yapılması, arızaların tekrarlamaması için cihaz bakım hizmetlerini sürekli kılınması gerektiğini belirten İncirli şunları kaydetti;

“Bu çağda MR cihazlarının haftalarca hizmet dışı kalması kabul edilemez. Kamu sağlık merkezlerindeki eksiklikler hasta güvenliğini tehlikeye atmanın ötesinde zarar verici bir hal almıştır”











Başa dön tuşu