KıbrısManşet

Yüksek Danışma Kurulu toplantısı yapılmadı, Taçoy ve Şan Bakanlıktan ayrıldı

Öğretmen sendikalarının çağırılmadığı Yüksek Danışma Kurulu toplantısı eylem nedeniyle yapılmadı, sendikalar Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşmeyi bekliyor

Elmalı: Yaşananların sorumlusu Çavuşoğlu’dur

Kurul’un taraflarından olan Çalışma Bakanı Hasan Taçoy ve Maliye Bakanı Alişan Şan az önce Bakanlıktan ayrıldı, toplantı yapılamadı.

Bakan Çavuşoğlu ile görüşmeyi bekleyen eylemciler adına konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, yaşananların sorumlusu olarak Çavuşoğlu’nu gösterdi ve kendileriyle diyalog kurulmamasının bir sonucu olarak bugünkü eylemin gerçekleştiğini belirtti.

Elmalı, “Öğretmenler Yasası‘nı değiştirmek için masa kurulmalı, Bakanlık da bizler de ekiplerimizi hazırlamalıyız. Masa etrafında toplanıp toplantılarımızı yapmalıyız. Ancak bu şekilde yasada revize yapılabilir” dedi.

Maviş: Son sözü öğretmenler söyleyecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş ise usul ve istişare yöntemlerine uyulmadığını belirterek, bu anlayışın doğru bir anlayış olmadığını kaydetti.

Maviş, “Eğitim bu şekilde yönetilemez, sadece duvara toslar. Katılımcılık önemli, diyalog önemli. Son sözü öğretmen söyleyecek” dedi.











Başa dön tuşu