EkonomiKıbrısSürmanşet

KTSO: Sanayiciler isyan noktasını geçti! Daha nereye kadar?

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), elektrik giderinin üreticinin en büyük gider kalemini oluşturduğunu vurgularken, zamlı elektrik faturaları ile başa çıkmanın mümkün olmadığını ve bu şekilde üretim yapabilmenin imkansız olduğunu kaydetti

KTSO: İşletmeler elektrik faturalarını “borçlanarak” ödemeye çalışıyor

“Daha nereye kadar” başlığıyla yazılı açıklama yapan KTSO, sanayi üretimi ve ihracatın durma noktasına geldiğinin altının çizerek, sanayicilerin artık isyan noktasını da geçtiğini, işletmelerin elektrik faturalarını ödeyemeyeceğini ve artık batma noktasına geldiklerini vurguladı.

İşletmelerin elektrik faturalarını borçlanarak ödemeye çalıştığını aktaran KTSO, bu koşullarda işsizliğin de artacağı öngörüsünde bulundu.

Bugüne kadar yapılan hataların ve yanlışların faturasının tüketiciye çıkarıldığına da değinen Kıbrıs Türk Sanayi Odası, süreç içerisinde konuyu istişare etmedikleri makam kalmadığını da yineledi.

“Oda olarak önerilerimizi ve uyarılarımızı kamuoyu nezdinde yineliyoruz”

KTSO, bu sorunların giderilmesi adına kamuoyuna açık şekilde bir dizi öneri yaparak uyarılarda bulundu.

Üreticilerin elektrik tarifelerinin normal elektrik tarifelerinden ayrı olarak fiyatlandırılması, üretici adına belirlenmiş özel bir tarife olması ve 2010 yılından beri kWs başına 10 kuruş olarak uygulanan elektrik desteğinin daha büyük bir yüzdelik oranı ile uygulanması yapılan öneriler arasında.











Başa dön tuşu