KıbrısManşetSağlık

KTTB: Hastanelerde güvenliğin sağlanması sağlıkta şiddetin önlenmesi açısından önemlidir

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanan “güvenlik personeli” krizine değinerek, sorunun hasta ve sağlık çalışanlarının güvenliği açısından derhal çözülmesini istedi

KTTB: Güvenlik personeli, şiddetin ve adli olayların önlenmesi açısından da önemlidir

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KTTB, hastanelerde güvenliğin sağlanmasının, hizmetin aksamadan yürütülmesinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması ve ayrıca sağlıkta şiddetin ve adli olayların önlenmesi açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Güvenlik hizmetinin aksaklığı hastanelerde yıllardır çözülemeyen sorunlardan sadece biri”

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Ülkemizin en büyük kamu hastanesi olan ve her gün binlerce hastaya hizmet veren Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde güvenlik hizmetinin özel bir şirketten hizmet alımı şeklinde yürütülmesi, güvenlik şirketi adına alınan kişilerin güvenlikte değil başka eksik hizmetlerde kullanılması ve hastanenin birçok noktasında güvenlik zafiyeti olması zaten bir sorunken son günlerde hizmet veren özel şirketin elemanlarını çekmesi ile hastanede güvenlik krizi yaşanmaktadır.

Hastanelerde yıllardır çözümlenmeyen ve giderek artan talep ile her geçen gün daha da artan birçok sorun vardır. Güvenlik hizmetinin aksaklığı da bunlardan sadece birisidir.

“Sorunun hasta ve çalışan güvenliği açısından derhal giderilmesi adına ilgilileri göreve davet ediyoruz”

Örneğin onkoloji merkezi gibi ayaktan hasta giriş çıkışının en çok olduğu, 24 saat hizmet verilen bir yerde 6 yıldır hiçbir güvenlik görevlisi bulundurulmamıştır

Devlet kendi vermesi gereken hizmetleri özelden almakta, başka yerlere kaynak aktarabiliyorken hizmet verecek yeterli görevli istihdam etmeyerek halkın alacağı sağlık hizmetinin aksamasına neden olmaktadır.

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki güvenlik sorununun hasta güvenliği, çalışan güvenliği ve hizmetin devamlılığı açısından derhal giderilmesi adına ilgilileri göreve davet ediyoruz”

Neler olmuştu?

Ülkenin en yoğun ve en fazla hasta sayısına sahip Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde taşeron şirkette çalışan güvenlik görevlileri, şirketin Maliye’den talep ettikleri ödemeyi alamaması gerekçesiyle dün itibariyle işlerinden durdurulmuştu.

Devlet hastanesinde şu anda güvenlik görevlisi bulunmuyor.











Başa dön tuşu