KıbrısManşet

Tatar şikayet etti, ‘Cumhurbaşkanı’na hareket’ gerekçesiyle mahkemeye çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın günlerce süren Mersinlik yangınının yaşandığı bölgede helikopter içinde gülerken çekilen fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için şikayetçi olduğu Y.M mahkemeye çıkarıldı

Tatar şikayet etti, tutuklandı, mahkemeye çıkarıldı

Tatar’ın şikayeti üzerine hakkında dava açılan Y.M Tatar’a, sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Y.M teminata bağlandı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Aykut Özkan, Tatar’ın yaptığı şikayette Y:M’nin sosyal medya üzerinden Tatar’ın helikopterde çekilmiş fotoğrafının üzerine yazdığı ifadelerle şahsına ve KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret ettiğini beyan ederek, zanlı aleyhinde şikayetçi olduğunu anlattı.

YM: Paylaşımım hakaret içermiyor
Polis: Edebiyatçılar inceledi, hakaret var

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne celp edilerek yapılan soruşturmada zanlı Y.M’nin, Facebook’ta yayınladığı paylaşımdaki sözlerin hakaret içermediğini sözlü olarak beyan ettiği belirtildi.

Polis, ise Y.M’nin Facebook paylaşımındaki sözlerin dil ve edebiyat uzmanları tarafından incelenebilmesi için YDÜ ve UKÜ üniversitelerine gerekli yazışmalar yapıldığını, temin edilen cevap yazılarından kullanılan fadelerin ‘KKTC Cumhurbaşkanlığı makamını ve Ersin Tatar’ı’ hedef alıcı aşağılayıcı, küçük düşürücü, taciz edici ve kışkırtıcı nitelikte olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Polis, zanlıya dün itibarı ile yasal ihtar altında ‘Müfsit niyetli yayın yapma suçu’ ile ilgili olarak yazılı dava tebliğ edildiğini belirtti.

Mahkeme Y.M’nin kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.











Başa dön tuşu