KıbrısSürmanşetYaşam

Susmayacağız

Basın Emekçileri Sendikası’nın (Basın-Sen) basın ve ifade özgürlüğü adına düzenlediği “21. Kutlu Adalı Basın ÖdülleriMerkez Lefkoşa’da yer alan ödül töreniyle sahiplerine takdim edildi. Ödül törenine, bazı milletvekilleri, siyasi parti, sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı

İlkay Adalı: Kimliğimize sahip çıkmalıyız

“21’inci Kutlu Adalı Basın Ödülleri” sahiplerini buldu... 1
İlkay Adalı

Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı konuşmasında, ödül törenine katılan herkese teşekkür ederek, Kutlu Adalı’nın: “Ah vah seslerinin güncel olaylara faydası olmaz, ah vah çekeceğimize kimliğimize sahip çıkmalıyız” sözlerinin altını çizdi.

Ali Kişmir: Geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninin Basın-Sen tarafından üstlenilmesi bugünlerde daha da çok önem kazandı

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninin, Basın-Sen tarafından üstlenilmesinin bugünlerde daha da çok önem kazandığını vurguladı.

Bir akademisyene gerekçesi olmadan dava okunduğuna da değinen Kişmir; “Bazı yasa değişikliklerinin hükümet tarafından dayatılmaya çalışıldığını da sözlerine ekledi. Kişmir sözlerine: “Özgür gazetecilik yapabilmek gerçekten çok zor bir koşula sokuluyor ülkemizde…” diye devam etti.

“21’inci Kutlu Adalı Basın Ödülleri” sahiplerini buldu... 2
Ali Kişmir

Meslektaşlarının büyük bölümünün özgür habercilik yapmak için ellerinden geleni yaptığını dile getiren Ali Kişmir, çalışanların büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçinmeye çalıştığına ve bunun zorluğuna işaret etti. Kişmir; “Bu zorluklar içerisinde bunu başarabilmeleri bana göre alkışı hak ediyor” dedi.

Basın-Sen olarak özel sektörde sendikalaşma için paydaş örgütlerle mücadelelerini sürdürdüklerini kaydeden Ali Kişmir, sektörde imzaladıkları Toplu İş Sözleşmeleri olduğunu söyledi. Kişmir, bunun genele ve tüm özel sektöre yayılması için mücadelelerini devam ettireceklerini vurguladı.

Mustafa Baybora: Bizler onun anısını, onun mücadelesini her zaman yaşatacağız

Sendikal Platform adına söz alan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Mustafa Baybora da, Kutlu Adalı’nın 26 yıl önce katledildiğini belirterek; Adalı’nın, Kıbrıs’ta barış ve demokrasi için, iki toplumun bir arada insanca bir yaşam sürdürebilmesi için yıllarca köşe yazarlığı yaptığını hatırlattı.

“21’inci Kutlu Adalı Basın Ödülleri” sahiplerini buldu... 3
Mustafa Baybora

Kutlu Adalı’nın hiç geri adım atmadığının altını çizen Baybora; “Bizler onun anısını, onun mücadelesini her zaman yaşatacağız. Kıbrıslıtürkler bu coğrafyada vardır, var olacaktır, mücadele etmeye devam edecektir. Bu coğrafya bizimdir” diye konuştu.

Yılmadan, bıkmadan, korkmadan, cesurca mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Baybora; “Bundan başka hiçbir şansımız yoktur” dedi. İçinden geçilen koşulların çok ağır olduğuna sözlerine ekleyenBaybora; “Kıbrıstürk toplumu, tarihinde siyaseten ve ekonomik olarak bu kadar ağır koşullar altında kalmamıştır” diyerek, Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve yaşayabilir bir düzen kurmak gerektiğini söyledi.

“21’inci Kutlu Adalı Basın Ödülleri” sahiplerini buldu... 4

Konuşmaların ardından Kutlu Adalı hakkında röportajların yer aldığı video gösterimi yapıldı. Daha sonra ödüller takdim edildi. Ödül töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.











Başa dön tuşu