KıbrısManşet

Mahkeme: Öğretmen görev dışında da güven ve saygınlığını korumakla yükümlüdür

Ülkede infiale neden olan lise öğrencisi kızla cinsel ilişkiye giren ve Disiplin Mahkemesi kararıyla öğretmenlikten atılan Lise Öğretmeni Hüseyin Güngeldi “tecavüzden” suçlu bulunarak 9 yıl hapse mahkum edildi

Kâtip: Öğretmen görev dışında da güven ve saygınlığını korumakla yükümlüdür

Mahkeme, 17 yaşındaki kız öğrencisiyle ilişkiye giren öğretmen Hüseyin Güngeldi’yi “Koruma ve bakım sorumluluğu altında olan kişilere cinsel tecavüz” suçundan suçlu buldu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanığın aleyhindeki karar Kâtip açıkladı.

Kâtip sanığın, Öğretmenler Yasası’nı ihlal ettiğini ve yasaya bakıldığında öğretmenin görev dışında da güven ve saygınlığını korumakla yükümlü olduğuna değindi.

“Rızanın ortadan kalktı”

Sanığın söz konusu Öğretmenler Yasası’na uygun davrandığını söylemenin mümkün olmadığının altını çizen Kâtip, 50 yaşındaki öğretmen sanığın 17 yaşındaki kız öğrenciden, çıplak fotoğraf ve video çekip göndermesini ve arkadaşlarını grup sekse ikna etmesini istediğinin Whatsapp yazışmalarında görüldüğüne değindi.

Kâtip öğretmen olan sanığın, öğrencileri korumakla yükümlü olduğuna ve yasa maddesine, Meclis tutanaklarına ve uluslararası hukuka göre cinsel ilişkide rızanın ortadan kalktığına dikkat çekti.

9 yıl hapis cezası

Kâtip, sanığı aleyhine getirilen “Koruma ve bakım sorumluluğu altında olan kişilere cinsel tecavüz” ve “Cinsel saldırı” suçundan mahkûm ettiklerini açıkladı.

Kâtip, kadınların, öğrencilerin ve çocukların korunması için bu gibi suçları işleyen veya işleme eğiliminde olan kişilere karşı caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Kâtip sanığın, lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 9 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.











Başa dön tuşu