KıbrısManşet

KTÖS&KTOEÖS: Öğretmene yönelik tavır değiştirmezse, okullar eylemlerle açılacak

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yarın itibariyle bir kez daha tüm öğretmenlerle Eğitim Bakanlığı önünde olacaklarını duyurdu

“Öğretmene yönelik bu tavrını değiştirmezse, okullarımız eylemlerle açılacaktır”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, öğretmen düşmanlığına soyunduğu savunulan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun, aldığı talimatlar doğrultusunda öğretmen haklarını gasp etmek için diktatörce tavrından vazgeçmediği kaydedildi.

Açıklamada, “2 Ağustos Salı günü öğretmenlerimizin kararlı direnişi sonucunda yapılamayan Yüksek Danışma Kurulu toplantısının aynı gündemle 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 13:00’de Eğitim Bakanlığı’nda yapılacağı sendikalarımıza bildirilmiştir. Eğitim Bakanı sendikalarımızla istişare yapacağı taahhüdüne rağmen ‘ben yaparım olur’ yaklaşımında ısrar etmektedir. Bilinmelidir ki öğretmene yönelik bu tavrını değiştirmezse, okullarımız eylemlerle açılacaktır” denildi.

“Dayatmalara karşı susmadık, susmayacağız. Öğretmen onurunu çiğnetmeyeceğiz”

Çavuşoğlu’nun eğitimde çözülmesi ivedi olan dağ gibi sorunlar ortada dururken, öğretmen haklarına saldırmayı tercih ettiği belirtilen açıklamada, öğretmenin direnişinin hükümeti korkuttuğu, bu nedenle toplumsal muhalefetin öğretmen üzerinden susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bugün esimizi en güçlü şekilde duyurmak, dayatmaları, haklarımızın gasp edilmesinin kabul etmeyeceğimizi tekrardan ortaya koymak için tüm öğretmenlerimizle 11:30’dan itibaren Eğitim Bakanlığı önünde olacağımızı belirtiriz. Dayatmalara karşı susmadık, susmayacağız. Öğretmen onurunu çiğnetmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu