KıbrısKültür&SanatSürmanşet

“Amacımız; insanların birbirlerini anlamasını sağlamak ve bariyerleri yıkmak”

Ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’ndeki Türkçe ve Yunanca dil kurslarının 2022-2023 eğitim yılı kayıtları başladı

“Amacımız; insanların birbirlerini anlamasını sağlamak ve bariyerleri yıkmak”

Kıbrıs’ın insanlarını ayrıştıran en önemli zorluklardan bazılarının, farklı toplumlardan bireyler arasındaki kişisel ilişki kurma olanaklarının azlığı ve dil bariyeri olduğu vurgulanan açıklamada, Yunanca ve Türkçe dil kurslarının amacının, bir araya gelerek konuşmayı ve insanların birbirlerini anlamasını sağlamak ve bu bariyerleri yıkmak olduğu dile getirildi.

Dayanışma Evi’ndeki dil kursları deneyimli eğitimciler tarafından, bir çok farklı seviyede, hem başlangıç hem de ileri seviyelerde veriliyor.

 

Duyuru şöyle;

Bu yılki program, A1.1’den (başlangıç) B1.2 (orta seviye – ikinci yıl) seviyesine kadar kursları içeriyor. Kurslar, 26 Eylül 2022’den, 26 Mayıs 2023’e kadar devam edecektir.

Başvurular için son tarih, 16 Eylül 2022 olarak belirlenmiştir.

Tüm başvurular ve ödemeler yalnızca Dayanışma Evi’nin internet sitesi aracılığıyla kabul edilecektir. Mevcut kurslarla ilgili detaylı bilgiye de yine aynı siteden ulaşılabilir: https://www.home4cooperation.info/our-work/language-classes/

Dil Kursları, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği tarafından yürütülen Dayanışma Evi projesinin bir programı olup, AEB ve Norveç Hibeleri tarafından Active Citizens Fonu (2020-2024) tarafından finanse edilmektedir.











Başa dön tuşu