KıbrısManşet

Öğretmenlere polis engeli: “Yalancı Nazım, çık dışarıya oynayalım”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Öğretmenler Yasası‘nda yapılacak değişikliklerin görüşülmesi için bugün Eğitim Bakanlığı‘nda yapılan Yüksek Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Bakanlık önüne gitti, sendika danışmanlarıyla toplantıya katılmak istenen sendikalar, Bakanlığın isteğiyle polisle engeline takıldı

Polis etten duvar ördü, itfaiye ekipleri de geldi

Kendilerinin görüşleri alınmadan ve bilimsel çerçevede tartışılmadan Öğretmenler Yasası’nda değişiklik yapılmak istendiğini savunan sendikalar, geçtiğimiz gün Bakanlık önünde yaptıkları ve Yüksek Danışma Kurulu toplantısını engelledikleri eylemleri sonrası, bugüne ertelenen toplantı nedeniyle bir kez daha Eğitim Bakanlığı önündeydi.

Açıklama yok.

Eylemcilerin Bakanlık önüne gelmesinden saatler önce polisin etten duvar ördüğü, itfaiye ekiplerinin de burada bulunması dikkat çekti.

Açıklama yok.

Öğretmenler yasal olarak ispat ettikleri halde engeli aşamadı

Toplantıya katılmak üzere Bakanlığa gelen eylemci öğretmenler Bakanlığın, “Sadece 6 kişiyle toplantıya katılabilirler” şartıyla karşılaştı.

Açıklama yok.

Bakanlık önüne gelen Müsteşar ve bir grup Bakanlık görevlisi sendikalara, önce sadece 2 kişiyi toplantıya alabileceklerini söyledi, sonrasında sayıyı 6’ya yükseltti.

Açıklama yok.

Sendikalar ellerindeki tüzüğü polise ve Bakanlık yetkililerine göstererek, istedikleri sayıda danışmanla toplantıya katılabileceklerini yasal olarak ispat ettikleri halde engeli aşamadı.

Açıklama yok.

Elmalı: Anti demokratik tavrı kabul etmeyeceğiz

Açıklama yok.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun anti demokratik ve dikta rejimini andıran tavrını kabul etmeyeceklerini söyleyerek, “Kavga yeni başlıyor. Nazım Bey ‘Ben yapacağım’ diyorsa okulların açılması eylemlerle olacak. Toplum yeterince gergin Sayın Çavuşoğlu, başka sorun yaratma” dedi.

Açıklama yok.

İstedikleri sayıda danışmanla toplantıya giremeyen öğretmenler, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek Bakanlık önünden ayrıldı.

Eylemde “Yalancı Nazım, çık dışarıya oynayalım” sloganları atıldı.

Fotoğraflar: Kadir Sidal











Başa dön tuşu