KıbrısManşet

Arıklı’dan bir garip “yerli hava yolu şirketi” açıklaması: Yabancı kuracak ama yerli olacak

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni ve yerli(!) havayolu şirketi kurulmasıyla ilgili protokolün önümüzdeki hafta imzalanabileceğini söyledi

Arıklı’dan bir garip “yerli hava yolu”: Yabancı kuracak ama yerli olacak

BRT‘de katıldığı “Haber Kritik” programında konuşan Arıklı, yeni hava yolu şirketiyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, önümüzdeki hafta somut adımların atılabileceğini, son Bakanlar Kurulu’nun toplantısında bununla ilgili fizibilite çalışmasına ilişkin sunum yapıldığını söyledi.

Bu şirkete ‘KKTC’nin herhangi bir maddi sermaye koymayacağını ancak buna rağmen yüzde 25 hisse sahibi olacağını söyleyen Arıklı, yabancı iki ayrı şirketle görüşmelerin devam ettiğini hatta önümüzdeki hafta sürecin kesinleşebileceğini kaydetti.

Arıklı, “70-75 milyon dolarlık sermaye isteyecek bu şirkete biz herhangi bir maddi katkı yapmayacağız. Çünkü şirket 1-2 yıl kâr etmeyecek hatta belki zarar edecek, bizim o zararı karşılayacak gücümüz yok. Yeni hava yolu şirketinin tüzüğü de KTHY’ni tüzüğünün benzeri olacak. Firmaların isimlerini açıklamıyorum. Biz açık ve net yüzde 25 hisse istediğimizi belirttik” dedi.











Başa dön tuşu