KıbrısManşet

Özersay: Önceki çağrımızı yineliyoruz; özür dilemek bir erdemdir

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, piyango biletlerine Erenköy Direnişi’nin Mücahitleri yerine EOKA‘lı militanların fotoğraflarının basılmasından sorumlu olan siyasilerin, yarınki Erenköy Direnişi anmasında ailelerden özür dilemesi gerektiğini yineledi

Özersay: Önceki çağrımızı yineliyoruz; özür dilemek bir erdemdir

Sosyal medya hesabından “Önceki çağrımızı yineliyoruz; özür dilemek bir erdemdir” başlıklı açıklama yapan Özersay, yarın Erenköy’de şanlı Erenköy Direnişi ve Erenköy şehitlerini anma günü için düzenlenecek törende, piyango bileti üzerine basılan yanlış fotoğraf nedeniyle teknik anlamda değil, siyasi anlamda sorumlu olanların, yani bürokratların değil görevde olan siyasilerin Erenköy mücahitlerinden ve ailelerinden özür dilemeleri gerektiğini söyledi.

Özersay paylaşımını bu fotoğrafla yaptı

Özersay, “8 Ağustos arifesinde bu hatırlatmayı yapmayı bir görev biliyoruz. Kimse yapılan bu yanlışın kasıtlı, bilerek yapıldığını iddia etmiyor. Ama ortada kötü bir niyet ve bir kasıt olmasa bile özür dilemek bir nebze olsun acıyı hafifletir. Yarın biz Halkın Partisi olarak Erenköy’de olacağız, halkın içinde. Umarım bu çağrımıza kulak verirler” dedi.

Özersay şu iadeleri kullandı;

“Erenköylülerin, farklı siyasi görüşten Kıbrıslı Türk gençlerin, bereketçilerin ve bölgedeki diğer köylülerinin Anadolu’daki kardeşlerimizin desteğiyle ortaya koydukları şanlı direniş Kıbrıs Türk var oluş mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Bu uğurda mücadele etmiş olan tüm Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz”











Başa dön tuşu