KıbrısManşet

NE OLDU? | Hani “Gençlik ve Spor” alanında işbirliği protokolü yapmıştık?

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın, Kıbrıslıtürk sporcuların davet edilmediği “5. İslami Dayanışma Oyunları”na TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak katılıp haksız kısıtlamalar ve spor ambargosu konularında açıklamalar yapacağı belirtildi

Ev sahibi Türkiye ama Kıbrıslıtürk sporcular organizasyonda yok!

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kıbrıslıtürk sporcuların davet edilmediği söz konusu oyunların açılışına katılacak olan Tatar’ın; “Kıbrıs Türk gençliğine uygulanan haksız kısıtlamalar ve spor ambargosu konularında açıklamalarda bulunacağı” yazıldı.

Bu yıl 5. kez düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları, Konya’da 9-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak. 56 ülkeden 3 bine yakın sporcunun 24 farklı branşta yarışacağı oyunlarda Türkiye ev sahibi olmasına rağmen daha önce düzenlenen organizasyonlarda da yer almayan Kıbrıslıtürk sporcular, bu organizasyonda da yer almayacak.

Haziran ayı başında ‘KKTC’ ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasında imzalanan “Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti’nde düzenlenecek uluslararası etkinliklere, KKTC tarafının da davet edileceği” maddesi yer almasına rağmen İslami Dayanışma Oyunları’na Kıbrıslıtürkler davet edilmedi.











Başa dön tuşu