KıbrısManşet

KHYD: Hiçbir hastamızın hayatını riske atmayacağız

Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), devlet hastanesinin görüntüleme cihazlarında yaşanan sıkıntılardan ve hastalara verilen geç randevulardan dolayı endişe içinde olan kanser hastalarına, özel kurumlardan ücretsiz MRI ve radyolojik görüntüleme randevusu aldıklarını aktardı

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Tulips’ten açıklama

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nde MRI ve diğer radyolojik görüntülemede verilen uzun vadeli randevuların kanser hastalarına büyük bedellere mal olabileceği bilinciyle kendilerine bu konuda başvuruda bulunan hastalara, ülkedeki görüntüleme merkezlerinden ücretsiz randevular ayarlandığı duyuruldu.

Randevu ücretlerinin dernek bütçesinden karşılanacağı belirtilen açıklamada; sağlık endişesi içinde olup bütçesi özel bir kurumda tetkik yapmaya yetmeyecek hastaların isyan ve çaresizlik yaşadığı ve bu sorunun çözülmesinin dernek tarafından da hayati bir öneme haiz olduğu vurgulandı.

Açıklamanın devamında, “Geç randevuların verildiği bu süreçte, başvuruda bulunan hastalarımızın tümüne randevuları süratle alınmış olup bu bağlamda 57 Bin TL ek dernek gideri olmuştur, ancak hastaların sağlığı ve huzuru açısından Kanser Hastalarına Yardım Derneği bu hizmeti başvuruda bulunan her hastaya sunmaya devam etmektedir. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’nde cihazlarda yaşanan sıkıntı nedeniyle hiçbir hastamızın hayatını risk etmeyeceğiz” denildi.











Başa dön tuşu