KıbrısManşet

Kayıp Şahıslar Komitesi’ne, Çin Halk Cumhuriyeti’nden 10 bin Euro bağış

Çin Halk Cumhuriyeti, Kıbrıs‘taki Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) genel kazı, kimlik tespiti ve “Kayıp Şahısların Kalıntılarının İadesi Projesi“ni desteklemek maksadıyla komiteye 10 bin euro meblağında bağışta bulundu

KŞK: Çin Halk Cumhuriyeti toplamda 20 bin euroluk mali yardım yaptı

Komiteden yapılan açıklamaya göre, Çin Halk Cumhuriyeti’nin yaptığı 10 bin euroluk bağış, 2019’dan bu yana komiteye yaptığı bağışları 20 bin euroya tamamlıyor.

Açıklamada bu fonların, uzun yıllardır aileleri etkileyen bilinmezlik durumunun sona erdirilmesini amaçlamakta olan komitenin genel kazı, kimlik tespiti ve “Kayıp Şahısların Kalıntılarının İadesi Projesi“ni destekleyeceği vurgulandı.

Komite, kazı çalışmalarına başladığından bu yana; Kıbrıslıtürkler ve Kıbrıslırumlardan oluşan toplam bin 027 kayıp kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve ailelerine teslim edildiğini açıkladı.

Komite, kayıp ailelerinin acılarını hafifletmeyi amaçlayan iki toplumlu projesini uygulamak için bağışçı desteğine güvendiğini belirttiği açıklamasında, Avrupa Birliği’nin, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin ana finansal destekçisi olduğunu da hatırlattı.











Başa dön tuşu