KıbrısManşet

Karavezirler: Mesnetsiz yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir

Futbol Kulüpler Birliği, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu arasında, Kıbrıslıtürk sporcuların Konya‘da yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları‘na katılamaması ile ilgili büyüyen tartışmada, Tatar’ın yaklaşımını ve Sertoğlu’na sarfettiği sözleri kınadı

Karavezirler: Mesnetsiz yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler‘in kulüp adına yaptığı yazılı açıklamada, 32 kulüpten oluşan geniş bir birlik olarak, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanında olduklarını ve Başkan Sertoğlu’na sarf edilen “çirkin” ve “talihsiz” yakıştırmaları kınadıklarını belirtti.

Ülke sporunun çok sıkıntılı süreçten geçtiğini ifade eden Karavezirler, “bugün olacak”, “yarın olacak” diye diye hükümet tarafından oyaladıklarını, bu da yetmezmiş gibi ülke gençliği için, ambargo ve izolasyonların kaldırılması için verdikleri mücadelede yalnız bırakıldıklarını kaydetti. Tüm bu koşullar içerisinde kendileri tarafından seçilmiş bir KTFF Başkanı’na yapılan “mesnetsiz yaklaşımı” kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

“Sertoğlu liderliği bizim attığımız imzalarla yapmaktadır”

Tatar’ın KTFF Başkanı Sertoğlu’na yönelik “Sen kimsin? Hangi seçimi kazandın?” söylemlerini de yersiz ve aşağılayıcı bulduklarını kaydeden Karavezirler, açıklamasına, “Bilmiyorsa hatırlatalım; Sayın Sertoğlu son yapılan KTFF Genel Kurulu’nda 32 başkanın 31’inin ‘evet’ oyuyla KTFF Başkanı seçilmiştir” şeklinde yanıt verdi.

Sertoğlu’nun Futbol Federasyonu aracılığıyla;, 20 binin üzerinde futbolcu, yüzlerce antrenör, hakem, yönetici ve futbolsevere liderlik ettiğini vurgulayan Karavezirler, bu liderliği de kendilerinin attığı imzalarla yapmakta olduğunun altını çizdi.

“Bu yakıştırma biz kulüp başkanlarını da yok saymaktır”

Sertoğlu’nun ömrünü futbol aracılığıyla ülke gençliğine adamış ve bu yolda çok bedeller ödemiş olduğunun aktarıldığı yazılı açıklamada, Futbol Kulüpleri Birliği’ndeki tüm kulüpler olarak KTFF Başkanı Sertoğlu’nun yanında olduklarını ve icraatlarından da son derece memnun olduklarını vurguladılar.

Karaveziler, Birlik adına yaptığı yazılı açıklamasında son olarak; “Ülkede bu kadar tartışılan mevki ve makam varken 12 yıldır oybirliği ile KTFF Başkanlığı yapan bir kişiye yapılan bu yakıştırma biz kulüp başkanlarını da yok saymaktır. Bu bağlamda Sayın Tatar’ı bir kez daha sarf ettiği sözlerden dolayı esefle kınar; kendisini bizim yerimize, Kıbrıs Türk gençliğinin yerine koyarak görev yapmasını beklediğimizi bildiririz.” sözlerini kaydetti.











Başa dön tuşu