KıbrısManşet

Atan: Faşist Arıklı ülkeyi kutuplaştırıp, sağcı-solcu diye bölmeye çalışıyor

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın gittiği her Bakanlık koltuğunda faşist düşüncelerle oturduğunu, yakınlarını işe aldığını belirterek, ülkeyi de sağcı-solcu diyerek kutuplaştırmaya çalıştığını savundu

Atan: Sabah tartışıp gece de beraber hırsızlığa çıkıyorlar

Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’ndeki personel eksikliği giderilmediği için Ulaştırma Bakanlığı önünde Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’yla (KTAMS) birlikte basın açıklaması yapan Atan, Arıklı’nın hükümetle ilişkisini “Sabah tartışıp, gece de beraber hırsızlığa çıkmak” olarak yorumladı.

Atan, “Arıklı hem medyayı hem sendikaları art niyetli şekilde eleştiriyor. Kendisinin gittiği Bakanlıklarda neler yaptığını görüyoruz. Usulsüzlükleri soruşturacaktı, kendisi usulsüzlüklerin içine battı ve ilk kendisi hakkında soruşturma başladı. Bıraksın o koltuğu” dedi.

“Ama adam faşist düşüncelerle orada oturuyor, faşist”

Arıklı’nın hem sendikaları hem toplumu sağcı-solcu olarak kutuplaştırdığını, ikiye böldüğünü söyleyen Atan, vatandaşa eziyet çektiren kararlara imza atan Arıklı’nın koltuğu bırakması gerektiğini belirtti.

Atan, “Toplumun, emekçinin haklarını savunan sendikalara laf söylüyor utanmadan. Neymiş efendim, sağcı-solcu sendikalar birleşmiş. Evet birleştik, doğruyu gördüğümüz için birleştik, sizin yüzünüzden birleştik. Ama adam faşist düşüncelerle orada oturuyor, faşist” dedi.

“Yok interneti 5G hızına çıkaracakmış yok uçak alanı yapacakmış. Sen hiçbir şey yapamazsın”

Arıklı’nın sürekli Avrupa Birliği ve Kıbrıs Cumhuriyeti yasalarından örnek verdiğini söyleyen Atan, gittiği her görevde başarısız olduğunu, Trafik Şubesi’nde çalışan personelin Maliye’nin kasasına olan katkısının dahi farkında olamadığını belirtti.

Atan, “Arıklı sendikalara laf söyleyemez. Önce kendilerine bakacaklar; baston değneği oldular. Bütün gün Ulusal Birlik Partisi’ne sövüyor. Beğenmiyorsan kalkacaksın koltuktan, oturmayacaksın, ‘bana ters geliyor’ diyeceksin. Yok interneti 5G hızına çıkaracakmış yok uçak alanı yapacakmış. Sen hiçbir şey yapamazsın” dedi.











Başa dön tuşu