KıbrısManşet

Bengihan: İşine geldiğinde Avrupacı, gelmediğinde Afrikacı olan Arıklı; sülaleni işe aldın

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın sendikaları, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde sendikaların uçaklar havadayken grev yapıp yapmadığını sorarak eleştirmesine “AB’de Bakanlar ihalesiz akaryakıt alarak, kurumlarını 140 milyon TL zarara uğrattıklarında da o koltukta oturabiliyor mu?” sorusuyla yanıt verdi

Bengihan: UBP’den adayı olanlar ‘iş yükü ağır, beni rahat yere ver abi’ diye Bakanlarla pazarlık yapıyor

Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’ndeki personel eksikliği giderilmediği için Ulaştırma Bakanlığı önünde Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ve Kamu Görevlileri Sendikası‘yla (Kamusen) birlikte basın açıklaması yapan Bengihan, ülkenin altın yumurtlayan tavuğu olan Ehliyet Birimi’nin veznelerinde çalışan bazı partililerin, iş yükünü fazla bulması nedeniyle Bakanlık tarafından daha rahat edecekleri dairelerde partizanca personel görevlendirildiklerini ve birimde personel eksikliği yaşandığını belirtti.

Bengihan, “Maliye’nin en önemli kasası olan bir birimin, birbirini destekleyerek çalışması gereken ekibi dağıtılıyor, sadece partiliyi memnun etmek için. Ulusal Birlik Partisi’nden milletvekili adayı olanlar ve seçilmeyenler, ‘iş yükü ağırmış, beni rahat yere ver abi’ diye Bakanlarla pazarlık yapıyor” dedi.

“Hizmetin aksamadan, ertelenmeden, kaliteli ve verimli şekilde verilmesin istemek statükoculuksa, evet ben statükocuyum”

Araç sayısının artmasıyla iş yükü artan dairede, personelin her gün vatandaşla karşı karşıya geldiğini anlatan Bengihan, birilerinin “abileri, ablaları” rahat etsin ve ek mesai alsın diye başka dairelerde görevlendirildiğini kaydetti.

Bengihan, “Kurumları zarara uğratanlar bu uygulamaları yapanlar mı yoksa sendikalar mı? Hizmetin aksamadan, ertelenmeden, kaliteli ve verimli şekilde verilmesini, çalışanların da motivasyonunun sağlanmasını istemek statükoculuksa, evet ben statükocuyum” dedi.

“İşine geldiğinde Avrupacı işine gelmediğinde Afrikacı”

Bengihan şöyle devam etti;

“Sayın Arıklı ‘Avrupa Birliği’nde sendikalar uçaklar havadayken grev mi yapar’ diye sordu. Avrupa Birliği’nde sendikalar istediği saat grevini yapar sayın Arıklı.

Ne kadar da çok Avrupa Birliği sempatizanı oldu Sayın Arıklı ama işine geldiğinde Avrupacı işine gelmediğinde Afrikacı.

Ben de ona sorarım; Acaba Avrupa Birliği’nde Bakanlar ihalesiz akaryakıt alarak, kurumlarını 140 milyon TL zarara uğrattıklarında da o koltukta oturabiliyor mu?

“17 istihdamı ne yaptınız, açıklayın”

Acaba Avrupa Birliği’nde Bakanlar, partilisini, komşusunu, yeğenini, sülalesini işe mi koyabiliyor mu?

Sayın Arıklı madem bu kadar Avrupa Birliği sempatizanıdır, Avrupa’da Bakanlar kendileriyle ilgili bir  iddia karşısında bile istifa ederken, kurumu batıran, sülalesini işe alan kendisinin ayıplarını nasıl örtüyor?

Hava Sporları Federasyonu’ndan 17 kişi istihdam ettiler, nerelere yolladılar bu arkadaşları? 17 istihdamı ne yaptınız, açıklayın”











Başa dön tuşu