KıbrısManşet

Refikoğlu: İnşaat sahibinin ismini neden mi duymadınız? Çünkü bütün ailesi UBP’nin içinde

Şehir Plancıları Odası eski Başkanı Merter Refikoğlu, geçtiğimiz gün İskele‘de bir inşaatta yaşanan iş cinayetiyle ilgili korkunç detaylar paylaştı

Refikoğlu: İnşaat sahibinin ismini neden mi duymadınız? Çünkü bütün ailesi UBP’nin içinde

Refikoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ortaya koyduğu iddialara göre, geçtiğimiz gün İskele’deki bir inşaatta çalışırken, gerekli koruma tedbirleri olmadığı için 21 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybeden 44 yaşındaki Şirin Uçkun, adaya turist vizesiyle gelen bir kaçak işçiydi.

Refikoğlu’nun iddiaları bununla da sınırlı değil; Refikoğlu’nun söylediğine göre sadece ölen işçi değil inşaatın da ruhsatı yok ve kaçak. Taşeron ise ülkede kayıtlı bile değil.

Refikoğlu, “İnşaat sahibinin ismini neden mi duymadınız? Çünkü bütün ailesi ile UBP’nin içinde olan bir müteahhit. Bu insan birkaç yıl önce İskele ile ilgili yapılan tartışmalarda bana Rumcu demişti. Rum malları üzerine inşaat yaptırmıyor muşum. Ben Rumcuyum be ‘uzunum’ da sen nesin?” dedi.

Neler olmuştu?

İskele’de 3 gün önce meydana gelen iş cinayetinde, gerekli koruma tedbirleri alınmadığı için 21 metre yüseklikte çalışırken beton zemine düşen 44 yaşındaki Şirin Uçkun hayatını kaybetmişti.

Hatta polis tarafından ilk önce öldüğü duyurulan 49 yaşındaki Dündar Arda’nın yaşadığı, cinayete kurban giden işçinin 44 yaşındaki Uçkun olduğu sonradan anlaşılmıştı.

Hayatı düzelten polis, Uçkun’un ölümü ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, olayda ihmali olduğu düşünülen 27 yaşındaki A.Ş, 41 yaşındaki M.E ve 39 yaşındaki Ş.U’nun tutuklandığını açıklamış ancak tutuklanan kişilerin inşaat sahibi olup olmadıkları ve görevlerinin ne olduğu açıklanmamıştı.

Ayrıca inşaatın mühürlenmediği ve çalışmaya devam ettiği de biliniyor.











Başa dön tuşu