KıbrısManşet

Polatlı: Çocuğumun nefes alamadığını göre göre aspire etmeyecek miyim?

KKTC” devletinin ilacını alması için yardımcı olmadığı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sahip çıktığı SMA Tip-1 hastası Asya Polatlı’nın annesi Güler Polatlı, çocuğunun ilaçlarını ve medikal ihtiyaçlarını karşılayamadığı için isyan etti

Polatlı: Çocuğumun tıkandığını, nefes alamadığını göz göre göre aspire etmeyecek miyim?

Asya Bebek adlı sosyal medya hesabından açıklama yapan anne Polatlı, sağlık konusunda geldikleri durum çok üzücü olduğunu, iki gündür annesi olarak kızının yanından ayrılıp, reçete yazdırıp reçetedeki 4 kalem ürünü İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden almaya çalıştığını ancak hiçbir ilacı bulamadığını anlattı.

Polatlı, “İdareten şimdilik git oradan buradan toplamaya çalış, bir de ‘ta gelsin idare et’ denildi. Acaba 20 tane aspire sondasını iki hafta nasıl idare edeceğim? O da gününde gelirse. Çocuğumun tıkandığını, nefes alamadığını göz göre göre aspire etmeyecek miyim? Nasıl bir mantık?” diye sordu.

“Üzgünüm sayın Tatar ama bu ülke gelişmiyor aksine batıyor”

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’a seslenen Polatlı, “Bir ülkede hasta bir çocuk bir tek süt ile beslenebiliyorsa ve bunu da bulamıyorsa üzgünüm sayın Tatar ama o ülke gelişmiyor aksine batıyor demektir” ifadelerini kullandı.

Söz verilen ve tedarik edilecek denilen aspire sondalarını olmadığını, Asya’nın kendi tükürüğünü yutamadığını, boğulduğunu belirten anne Polatlı, çocuğunun her an ölüm ile burun buruna geldiğini aktardı.

“Gelişen bir ülkede bir anne çocuğunun ihtiyaçları için bir sürü insanla tartışmak zorunda kalmaz”

Polatlı şunları kaydetti;

“Nefes aldığı boğazındaki delikten geçen trake yok. Üç ayda bir değişmesi gereken ve enfeksiyon riski olan bir ürün ama bizim ülkemizde bir insan evladının yaşamı için bu kadar önemli olan ürünler maalesef yok.

Gelişen bir ülkede bir anne evinden çıkıp çocuğunun hakkı olan yaşamı için ihtiyaç duyduğu sütü ve medikal malzemeleri almak için bir sürü insan ile tartışmak zorunda kalmaz. Bunlar zaten kayıtlıdır. Doktor yazısı ile ihtiyacı olduğu kanıtlıdır, zaten evine gelir, o anne de çocuğu ile ilgilenir.”











Başa dön tuşu