KıbrısManşet

Kamu-İş: “Taşeron İşçilerin Toplu İş Sözleşmesi” talebimizi yargıya taşıyoruz

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) taşeron işçileri için talep ettikleri Toplu İş Sözleşmesi’ni, hükümetin tutumu ve sendikaya danışılmadan temizlik ihalesine girmesi dolayısıyla yargıya taşıyacağını duyurdu

Kamu-İş: Hükümet işçinin emeğinin sömürmeye devam ediyor

Yaptıkları yazılı açıklamayla; taşeron işçi konusuyla ilgili yapmış oldukları tüm girişimlere rağmen hükümetin temizlik ihalesine çıkarak, işçileri örgütsüz çalıştırmak istediğine dikkat çeken Kamu-iş, hükümetin insanları açlığa mahkum etmek ve işçinin emeğinin sömürülmesine devam etmek kararlılığında yanlış adım atmaya devam ettiğini belirtti.

Sendika taşeron işçiler için talep ettikleri Toplu İş Sözleşmesi’ni yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

“İhale yolu ile istihdam yapılması çalışma yasalarıyla bağdaşmıyor”

 

“Taşeronlaşmaya karşı sokaklarda olmamıza rağmen hükümet yasal olmayan adımlar atıyor. Biz bu sistemsizliğe, düzene sessiz ve duyarsız kalacak değiliz” diyen sendika, işten durdurulan ve hademe hizmetleri gören üyeleri dururken ve içinde bulundukları durum göz ardı edilirken; ihale yolu ile istihdam yapılması çalışma yasalarıyla bağdaşmadığını vurguladı.

Hükümetin yeni işçi istihdam edemeyeceğini bilmesi gerektiğini söyleyen sendika, “Bu sebeple belgelerle Taşeron İşçilerin Toplu İş Sözleşmesi talebimizi yargıya taşıyoruz” diyerek; yasal olan eylem haklarını da sonuna kadar kullanacaklarını belirtti.











Başa dön tuşu