KıbrısManşetSağlık

Gürçağ: Asya bebek mamasız bırakılmadı

SMA Tip-1 hastası olan ve tedavisi devam eden Asya Polatlı‘nın ailesinin ilaç ve gıdaya erişemediği açıklamalarını yalanlayan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, “Asya bebek mamasız bırakılmadı” dedi

Gürçağ: Bu feryadı, açıklamayı hayretle izledik, garipsedik

BRT ekranlarında konuk olduğu “Manşet +” programında Baykan Gürses Özdağ‘a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürçağ; Asya bebeğin ihtiyacı olan tıbbi malzemelerin eksikliğiyle ilgili iddiaların yanıltıcı olduğunu ve doğru olmadığını kaydetti.

Gürçağ, “Sosyal medyaya yansıyan anne feryadını gözlemledik ama ben olayın doğrusunu paylaşmak istiyorum” diyerek; “Mamalar dün Asya bebeğin annesine verildi, devamının da verileceği söylendi, çocuk mağdur edilmedi. Bu feryadı, açıklamayı hayretle izledik, garipsedik” şeklinde konuştu.

“Bebeğin sütsüz veya mamasız kalması söz konusu değil”

Gürçağ, Asya bebeğin ihtiyaç duyduğu mamanın aileye eksiksiz şekilde ulaştırıldığını söyleyerek, annenin dün hastaneye geldiğini ve bir aylık mamasının kendisine teslim edildiğini belirtti.

Gürçağ sözlerini; “Bir ay sonra gelip yine kızı için mama alacağı dün anneye söylendi. Bebeğin sütsüz veya mamasız kalması söz konusu değildir ve doğru değildir” şeklinde sürdürdü.

“Adil dağılım yapmaya çalışıyoruz”

İlaç ve gıda teminlerinde kimi zaman bir aylık değil, 2-3 aylık temin için ısrar edildiğini söyleyen Gürçağ, dengeli şekilde ilaç ve gıda dağıtımını yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

Gürçağ, sürekli hastaneye gidip gelmemek adın 2-3 aylık ilaç temini yapmak isteyen kişilere, talep ettikleri şekilde değil de 1 aylık stoklar şeklinde ilaç ya da gıda takviyesi verilebildiğini aktardı.

“Önümüzdeki hafta Türkiye’den ilaç gelecek”

Bazı ilaç veya gıda eksikliklerinin de zaman zaman yaşanmakta olduğunu hatırlatan Gürçağ, bunun global bir sorun olduğunu sssssöyledi.

Bazı ilaçların eczanelerde de bulunmadığına değinen Gürçağ, küresel olarak ham madde sıkıntısı yaşanan bir dönemden geçildiğini belirtti ve “Türkiye’de yaptığım ziyaretlerde de ilaç teminiyle ilgili güvence almıştık, Türkiye’de olan ilaçlar peyderpey bize de gelecek. Önümüzdeki hafta da önemli ölçüde ilaç gelecek, yüzde 80 ilaç sıkıntımızı giderdik, büyük bir sorun yok” dedi.











Başa dön tuşu