KıbrısSanatSürmanşet

KAYAD “Kadın Ticaretini Gör” adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor

Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), “Görmezden Gelme” proje etkinliği kapsamında “Kadın Ticaretini Gör” adlı bir fotoğraf yarışması düzenleyeceğini duyurdu

KAYAD: Toplumu insan ticaretinin her biçimiyle yüzleştirmek için sanata ihtiyaç duyuyoruz

Yaptığı yazılı açıklamayla yarışma tarihini ve koşullarını duyuran KAYAD; yarışmadaki hedefin dünyanın en büyük insan hakkı ihlallerinden birini oluşturan insan ticaretine ve özellikle Kıbrıs’ın kuzeyinde kadınların yaşadığı modern kölelik koşullarına farkındalık yaratmak olduğuna dikkat çekerken, kadın ticaretinin fuhuşa olan talepten ayrılamayacağını vurguladı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada; “Bir gerçek var ki, kadın ticaretini fuhuşa olan talepten ayırmamız mümkün değildir. Biri var oldukça diğerinin de var olacağı bilinciyle, projemizin ana hedeflerinden biri bu talebi azaltmak ve bu konuda farkındalık çalışmaları yürütmektir” denildi.
Açıklamanın devamında, topluma bu sömürünün görünmez gerçeklerini gün yüzüne çıkartmaları için dayanışma çağrısında bulunuldu ve bu toplumda yaşayan insanları, insan ticaretinin her biçimiyle yüzleştirmek için sanata ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

“Eser kabulü 30 Ağustos’a kadar sürecek”

KAYAD’tan yapılan yazılı açıklamada, bugünden itibaren eser kabulüne başlandığı ve 30 Ağustos Salı gününe kadar başvuru kabul edileceği aktarıldı. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL ödül verilecek.

Jüri üyeleri ise fotoğraf sanatçısı Mehmet Gökyiğit, Görsel İletişim tasarımcısı Senih Çavuşoğlu, KAYAD Başkanı Meral Akıncı ve Pazarlama Grup Müdürü Ali İhsan Bayar‘dan oluşacak.

Yarışma formatının detay bilgileri

Yarışmanın, dijital Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğrafı da içeren tek bir kategoriden oluştuğu belirtildi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet eden, amatör veya profesyonel, 18 yaş üstü herkesin, yarışmaya fotoğraf gönderebileceği belirtilen açıklamada, yarışmaya katılımın ücretsiz olduğu kaydedildi.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin, CD veya USB belleğe kaydedilerek son başvuru tarihine kadar KAYAD’ın Okullar yolu no:70, Daire:1/Kat:1 Küçük Kaymaklı – Lefkoşa adresine elden ulaştırılması gerektiği ve “alındı belgesi” imzalanması gerektiği vurgulandı.

Fotoğraflarını elden ulaştıramayan katılımcıların ise, “We transfer” programı ile fotoğraflarını son başvuru tarihine kadar [email protected] mail adresine, KAYAD Facebook sayfasından indirecekleri “alındı” formu ile birlikte gönderebilecekleri kaydedildi.

Fotoğrafların isimlendirmesinin de; eser ismi ve 5 ayrı rakamdan oluşan rumuz şeklinde (örnek: Satılık Değilim-12345) yapılması gerektiği bildirildi.











Başa dön tuşu