KıbrısSürmanşetYaşam

II. Umudumuz Gelecek Festivali sona erdi

Üretim Merkezi’nin düzenlediği II. Umudumuz Gelecek Festivali dün akşam gerçekleştirilen konserlerle tamamlandı

Festival, konserler ve el işi sergilemeleriyle sona erdi

Üretim Sokağı Kültür Merkezi adına açıklama yapan Kadir Sidal, Lefkoşa Surlariçi’nde Lefkeliler Hanı’nda gerçekleştirilen ve saat 19.00’da başlayan etkinlikte, konserler ve kendi el işlerini üreten el sanatçılarının stantlarının yer aldığını belirtti.

Sidal’ın etkinlikle ilgili verdiği bilgiler şöyle;

Etkinlikte DJ Hass-E, özel plak koleksiyonu ile müzik dinletisi sunduktan sonra sahneye önce Arda Gündüz, pro-agresif rap sanatçılarından Trak, Grup Ötekiler ve son olarak da Grup Üretim çıktı.

Gündüz’ün umut ve enerji dolu şarkılarını Trak’ın sömürü, baskılar ve kadın cinayetlerine karşı isyana dönüşen şarkı sözlerinin izlediği etkinlikte, Grup Ötekiler de yine umut ve mücadele içerikli şarkılarını, Kıbrıs ezgileri ile birleştirerek dinleyicilere keyif dolu anlar yaşattı.

Üretim Merkezi müzik ekibi Grup Üretim ise Türkçe, Yunanca, Ermenice, İspanyolca ezgileri ile emeği, direnişi, mücadeleyi ve zaferi içeren şarkıları, türküleri ve halayları ile yaklaşık bir buçuk saatlik bir performans sergiledi.

Dar bir bütçe ile ve kısıtlı olanaklarla gerçekleştirilen II. Umudumuz Gelecek Festivali iki günlük etkinliklerin ardından tamamlandı.

Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür eden Üretim Merkezi temsilcileri, festivali her yıl daha da geliştirerek devam ettirmekte kararlı olduklarını ve emeğin sanatı için toplumcu ve gerçekçi sanat anlayışı ile çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.











Başa dön tuşu