KıbrısManşetSağlık

Yine hastane, yine yetersiz güvenlik, yine kadına şiddet

Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Birliği (KTEHB), Girne Akçiçek Hastanesi‘nde yaşananan ve güvenlik çalışanlarının yetersiz kaldığı “şiddet” olayı ile ilgili açıklama yapıp “Sağlıkta Şiddet Yasası“nın ivediliğini vurguladı

Yine hastane, yine yetersiz güvenlik, yine kadına şiddet

Birlik adına yazılı açıklama yapan KTEHB Başkanı İbrahim Özgöçmen; “21 Ağustos 2022 Pazar günü, öğleden sonra takriben yedi sularında ayağı daha önceden kırılmış, alçılı vaziyette olan ve 112 Hızır‘dan yardım isteyerek Girne Akçiçek Hastanesi Acil Servisi‘ne getirilen kadın hastanın müdahalesi yapılmış olup gerekli yardım yapılmıştır” diyerek hastanın hastaneye sevkinden bahsetti.

Bu süre içerisinde kadın hastanın erkek arkadaşının Acil Servis’e gelerek, kadını ölümle tehdit ettiğini aktaran Özgöçmen; bahse konu “erkeğin”, hastanedeki vatandaşların uyarılarına aldırmayarak vatandaşlara saldırdığını ve onları darp ettiğini belirtti. Bu olayı gören Duyarlı vatandaşların uyarılarına aldırmayan saldırgan ilgili kişilere saldırarak darp etmiştir.

Özgöçmen: Yetersiz kalan güvenlik görevlilerine vatandaşlar yardım etti

Yaşanan fiziksel saldırılar ve kadına yapılan ölüm tehdidi sebebiyle, acil serviste nöbetçi olan KTEHB Asbaşkanı, hemşire Ali Bolat’ın ve Doktor Cemil Yandaş’ın “vatandaşlık görevini yerine getirmeye çalışarak” saldırganı etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını ve kendilerini siper ettiklerini vurgulayan Özgöçmen; saldırganın hastanede “yetersiz kalan” güvenlik çalışanlarının ve duyarlı vatandaşların sayesinde etkisiz hale getirilip polise teslim edildiğini söyledi.

“İlle de kendi güvenlik birimlerimizi mi kuralım?”

Açıklamasını “İlle de kendi güvenlik birimlerimizi biz mi kuralım ve dişe diş, göze göz mü diyelim? Bizler adalete olan inancımız sayesinde güçlüyüz ve hukukun üstünlüğünü savunanlarız” şeklinde sürdüren Özgöçmen; sağlıkta şiddet yasasının derhal yapılması ve yürürlüğe girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Özgöçmen; “Konu üzerinde yetkili olabilecek savcılık, polis genel müdürlüğü ve tüm makamlara açık çağrımızdır. Bir kadın veya bir sağlık çalışanı öldürülmeden kamuoyu önünde çağrıda bulunur gereğinin yapılmasını talep eder ve acil servislerimizin getirildiği son noktaya dikkatleri çekeriz” dedi.











Başa dön tuşu