KıbrısManşet

CTP’nin Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı yerel seçimlerin kasım ayına ertelenmesi davası süresiz ertelendi

Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı yerel seçimlerin kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası hakkındaki dava bugün görüşüldü ve karar için süresiz ertelendi

Sorakın: Hükümet hiçbir siyasi partiyle görüşmeden karar üretti

CTP, Anayasa’ya aykırı olduğunu savunduğu; yerel seçimlerim kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın Türk Haber Ajansı‘na (TAK) yaptığı açıklamada, yerel seçim tarihinin Anayasa’ya aykırı şekilde belirlendiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını anımsattı ve kararın 13 Eylül’den önce okunmasını beklediklerini kaydetti.

Haziranda yapılması gereken seçimin yapılmadığını söyleyen Sorakın; hükümetin, kendi görüşü doğrultusunda hiçbir siyasi partiyle görüşmeden Meclis’te karar ürettiğini vurguladı.

“Kararın 13 Eylül’den önce okunmasını bekliyoruz”

Kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşımalarının ardından mahkemenin bugün CTP’yi dinlediğini belirten Sorakın, “Genel Başkan gerekçeleri ortaya koydu. Kararın 13 Eylül’den önce okunmasını bekliyoruz” dedi.

Karar için herhangi bir tarih verilmediğini ifade eden Sorakın, yerel seçimlerle ilgili belediyelerin meclis üyelikleriyle alakalı sayının 13 Eylül’de belirlenmiş olması gerektiği için kararın 13 Eylül’den önce okunması beklediklerini dile getirdi.

Sorakın, “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Anayasa ve yasalarla ilgili sorun yaşadığımızı görüyoruz. Bu yaklaşım demokrasiyi ciddi anlamda zedeliyor. Herkesin demokrasiye sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 











Başa dön tuşu