KıbrısManşet

Aşam: İyi niyet varsa yasa tasarısını geri çeksinler

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, “Belediyeler Reformu” adıyla Meclis’ten geçirilmeye çalışılan yasa tasarısı ve bunun kapsamıyla ilgili konuştu

Aşam: Bu yasa tasarısı iyi niyetle ortaya atılmadı

Dev-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam, Meclis’in önünde sürdürdükleri grev ve eylemlerinde Özgür Gazete’ye konuştu. Yasa tasarısının işbirliği ve iyi niyetle ortaya atılmadığını, “dayatma” olduğunun sunulan komitelerden geri çekilmesinden de belli olduğunu, ortada yasayla ilgili bir metin bile yokken yasanın onaylandığını vurguladı.

Sendikaların eylemlerinden sonra alelacele ortaya atılan yasa tasarısı metninden yasa yapıcıların dahi haberinin olmadığını söyleyen Aşam; ortada hükümetin söylemlerinde belirttiği gibi; emekçilerin haklarını korumaya yönelik bir iyi niyet varsa, bu tasarının geri çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Yerelden hizmet arttıracağız, üretimi arttıracağız deniyor ama nasıl yapacaksınız diye sorulduğunda buna verecek cevapları yok” diyen Aşam; bakanların ‘devlet benim’ anlayışıyla karar ürettiklerini fakat sendikalar ve eekçilerin tek yürek olduğunu vebu hukuksuzluğa müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

“Toplu İş Sözleşmeleri geçerliyse neden ödemelerde sıkıntı var?”

Aşam ifadelerini “Bütün demokratik haklar kullanılacak. Halkın hakkı için her şey yapılacak. Bütün hukuksak ve demokratik haklarımız kullanılacak” şeklinde sürdürürken; yapılması gerekenin reform dedikleri yasa tasarısının içeriğini iyileştirmek olduğunu bir kez daha szölerine ekledi.

“Toplu İş Sözleşmelerinin geçerli olduğunu söylüyorlar. Mademki geçerlidir, neden ödemelerimizde halen sıkıntı var?” diyen Aşam; bu kaynakların eksiltilip maliyeye aktarıldığını söyledi. Belediyelerin sayıları üzerinden bir reforma gidilmesinden endişe duyduklarını belirten Aşam, esas sorunların saklandığını, ekonomik iyileştirme yapılmayan bir yasadan da hak ve adalet adına hiçbir şey çıkmayacağını savundu.











Başa dön tuşu