KıbrısManşet

Erhürman: İnsanlarımızın karakola götürüldüğü söyleniyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman; Meclis önünde eylem yapan belediye emekçilerinin ve belediyelerde örgütlü sendikaların yanında, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu

Erhürman: İnsanlarımızın karakola götürüldüğü söyleniyor

Erhürman, bugün burada yaşanan tablonun yalnızca Belediyeler Reformu ile ilgili olmadığını, bugüne kadarki antidemokratik ortamın buna yol açtığını söylerken; eyleme gelen vatandaşların bazılarının karakola götürülüyor olduğu duyumlarının alındığını kaydetti.

“Hiç kimseye sormadan belediyelerimizi kapadınız, birleştirdiniz kaosa sürüklediniz” diyen Erhürman; “Ses çıkarıp eylem yapma hakkını da tamamen gasp ederiz” anlayışı ile karlı karşıya olduğumuzu söyledi. Yasanın ivedi bir şekilde Meclis Genel Kurulu’ndan çekilmesi gerektiğine vurgu yapan Erhürman; yasanın bugün geçmesi halinde sadece yasa kapsamına dahil olan belediyelerde değil, tüm belediyelerde kaos yaşanacağının altını çizdi.

“Kendi belediyelerimize sahip çıkmak zorundayız”

Gayrı yasal olan bu yasa tasarısının geri çekilmesi için, demokrasi için, belediyeler için ve emekçiler için sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Erhürman; “Ben yaparım, olur” anlayışına karşı direneceklerini söyledi.

“Kıbrıslıtürkler yapamaz, yönetemez diyenlere karşı, ‘Hayır, biz yöneteceğiz’ demenin günüdür bugün” şeklinde konuşan Erhürman, yasanın geçmesi halinde bunu yargıya götüreceklerini kaydederken, hükümete “İnsanları bu kaosun ortasında belirsizlikle bırakmasınlar”, “Bizi yargı yoluna gitmeye mecbur bırakmasınlar” çağrısında bulundu.











Başa dön tuşu