KıbrısManşet

Karapaşaoğlu: Türkiye, işgal ettiği topraklarda istediği düzeni zorla kabul ettirmeye çalışıyor

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Örgütlenme Sekreteri Halil Karapaşaoğlu, Türkiye hükümetlerinin Kıbrıslı olan ne varsa adanın kuzeyinden sökülüp atmak istediğini belirterek, ‘İşgale Karşı Direniş‘ çağrısında bulundu

Karapaşaoğlu: Kıbrıslıtürklere dayatılan paketler, sistematik bir saldırıdır

Son siyasal gelişmeleri ve Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı‘nın muhalif tüm paydaşlara rağmen Meclis‘ten geçirilmesini değerlendiren bir yazılı açıklama yapan Karapaşaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türk toplumuna hazırlamış olduğu ekonomik paketler üzerinden, hem politik hem de ekonomik olarak yaptırımlar uyguladığını vurguladı.

Karapaşaoğlu, “Türkiye, işgal ettiği Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi istediği düzen olan Türk kolonizasyonunu, Kıbrıslıtürklere zorla kabul ettirmeye çalışmaktadır. Bu çerçevede son dayattığı ekonomik paketle birlikte yerel yönetimleri yapısal bir değişikliğe uğratma çabasındadır. Belediye emekçilerini de güvencesiz çalışma koşullarına mahkum etmek istemektedir. Neo-liberal politikalar, özelleştirmeler, çalışanların özlük haklarına olan saldırı Türk Kolonizasyonunun Kıbrıslıtürklere dayattığı paketlerle, sistematik bir saldırı olarak yansımaktadır” dedi.

“Kıbrıslı olan ne varsa adanın kuzeyinden sökülüp atılmak istenmektedir”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıslıtürkleri yoksullaştırarak, kuzeyde yaşama koşullarını elinden alarak, kuzeyden söküp atmak istediğini savunan Karapaşaoğlu, bunun bir zulüm olduğunu kaydetti.

Belediyecilerin eyleminden

Karapaşaoğlu, “Bu, belediyelerde yaşanan siyasal ve ekonomik dönüşümün en büyük işbirlikçilerinden olan UBP-DP-YDP hükümetine TC’nin yaptığı baskılar sonucu hayat bulmaktadır. Kıbrıslı olan ne varsa AKP hükümeti ve bugüne kadar gelen bütün TC hükümetleri tarafından adanın kuzeyinden sökülüp atılmak istenmektedir. 1974 işgalinden bugüne Türklük sözleşmesi çerçevesinde bütün Kıbrıslıların yaşam hakları teker teker ellerinden alınmıştır, alınmaya da devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

“YKP, ‘İşgale Karşı Direniş’ çağrısında bulunur”

Partilerinin dün “işgal meclisi”nde işbirlikçi UBP-DP-YDP hükümetinin oy çokluğuyla onayladığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin dayattığı, yerel yönetimlerin TC tarafından baştan dizayn edildiği bu kararı reddettiğini kaydeden Karapaşaoğlu, YKP’nin Kıbrıslıların TC’nin talimatlarıyla hayatlarının ellerinden alınmasını kabul etmediğini vurguladıç

Karapaşaoğlu, “Kıbrıslı emekçilerin çıkarlarıyla TC ve onun işbirlikçilerinin çıkarları örtüşmez. Kıbrıs’taki ana çelişki işgal problemidir. İşgale karşı verilecek bir özgürlük mücadelesiyle Kıbrıslı emekçilerin insanca yaşam koşulları yaratılabilinir. Bu bağlamda YKP başta sendikalar olmak üzere bütün Kıbrıslı yurtseverlere ülkenin Türk işgalinden kurtulması ve sosyalist bir Kıbrıs’ın inşa edilmesi için bütün Kıbrıslıların bileşeni olacağı ‘İşgale Karşı Direniş’ çağrısında bulunur. YKP yeniden ve bir kez daha vurgular talimatla yönetilmeye hayır. Bu memleket parça değil tüm olarak bizim, biz yani Kıbrıslılar yöneteceğiz” dedi.











Başa dön tuşu