KıbrısManşet

Avcıoğlu: ‘İhalesiz, fahiş fiyatlardan adrese teslim’ yakıt alımlarının ardı arkası kesilmiyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) Üyesi Yusuf Avcıoğlu, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in kurumun yakıt alım ihalelerine müdahale ettiğini belirterek, Merkezi İhale Komisyonu‘nun (MİK) kamuoyuna “şeffaf” açıklama yapması gerektiğini vurguladı

Avcıoğlu: ‘İhalesiz, fahiş fiyatlardan adrese teslim’ yakıt alımlarının ardı arkası kesilmiyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, fahiş fiyatlarla taşıtılan yakıtın, faizisyle birlikte vatandaşa ödettirilmeye devam edildiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu kararıyla kurumun yeniden borçlandırılması kararı

Avcıoğlu, “UBP-DP-YDP Hükümetleri ile birlikte başlayan ‘ihalesiz, fahiş fiyatlardan adrese teslim’ yakıt alımlarının ardı arkası kesilmek bilmiyor. Yapılan bu alımları ise toplum olarak faizi ile birlikte ödemeye devam ediyoruz” dedi.

“Arıklı ile başlayan, Atun’la süren süreç, Üstel’in müdahale ve baskılarıyla devam ediyor”

Avcıoğlu, geçtiğimiz yıl Erhan Arıklı’nın Enerji Bakanlığı döneminde tam 10 ay boyunca ihalesiz ve adrese teslim akaryakıt alımları yapıldığını hatırlatarak, bu senenin başında ise Sunat Atun’un Bakanlığı döneminde de zamanında ihaleye çıkılmayarak, adrese teslim ve fahiş fiyatlardan yakıt alımına olanak sağlandığını söyledi.

Avcıoğlu, “Adrese teslim ve fahiş fiyatlardan yakıt alımı Ünal Üstel döneminde de hız kesmeden ve bankalardan borçlanılarak devam ediyor. Son günlerde ise Kıb-tek’in devam etmekte olan ‘Akaryakıt Temin ve Taşıma İhalesi’ sürecine, siyasi baskı ve müdahaleler yapılarak ya en yüksek fiyatı veren firmaya ihalenin verilmesi ya da ihalenin iptal edilmesi konusundaki iddialar gazete manşetlerinden ayyuka çıkmış durumdayken, ihalenin iptal edildiği duyurusu yapıldı” dedi.

“Merkezi İhale Komisyonu’nun açıklama yapması kaçınılmazdır”

İhalenin iptal edilmesinin, ihale sürecinin uzamasına ve/veya konunun yargıya taşınmasına, dolayısıyla ihalesiz ve adrese teslim, fahiş fiyattan yakıt alımının devamına olanak sağlayacağına dikkat çeken Avcıoğlu şöyle devam etti;

“İhaleyi iptal eden Merkezi İhale Komisyonu’nun, ihalede verilen tekliflerin her birinin ‘hangi gerekçe’ ile geçersiz sayıldığını, şeffaflık çerçevesinde kamuoyuna açıklaması, kamu vicdanının rahatlatılması için kaçınılmazdır”











Başa dön tuşu