KıbrısManşet

Derya: Atanmışlar sıradan olabilir, yarattıkları tahribat sıradan değildir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, atanmışların sıradan olduğunu ancak bu kişilerin yarattıkları tahribatın sıradan olmadığını söyleyerek, “Jet skandalı” raporunu örtbas eden atanmış Başbakan Ünal Üstel‘den “dürüstlük” bekleyecek kadar naif olmadıklarını kaydetti

Derya: Ülkenin kaynaklarını kemiren bir atanmıştan “şeffaflık” bekleyecek kadar naif değiliz

Sosyal medya hesabından “Atanmışlar sıradan olabilir, yarattıkları tahribat sıradan değildir” başlıklı bir açıklama yapan Derya, atanmış Başbakan Üstel’i kastederek, “Jet skandalı” konusunu örtbas eden birinden “dürüst” olmasını beklemediklerini, ihalesiz yakıt alımlarının hesabını vermeyen, hukuk ihlallerini sırtına giyinerek Anayasa’yı kevgire çeviren, siyasi hesaplarla ülkenin kaynaklarını kemiren birinden “şeffaflık” bekleyecek kadar naif de olmadıklarını belirtti.

Derya, “Kendi partisinin kurultayında sonuncu sırada çıktığı halde, sırf ‘daha iyi biat ettiği’ için hükümetin başına atanan birinin demokrasiye dair derdi olması zaten bulunduğu ‘atanmışlık’ pozisyonuna aykırı. Ama hala pişkinliğin çıtasını her gün daha yükseltebilmesine şaşıracak durumdayız. Seyire seyire yapmaya çalıştığı demagojiye ( kendi deyişi ile demalojiye) yalan üstüne yalan ekleyerek CTP’yi kaos yaratmakla suçladı” dedi

“Atanmışlar sıradan olabilir, yarattıkları tahribat sıradan değildir”

Derya şöyle devam etti;

“‘Reform’ diye geçirdikleri ‘yasamsı şey’ hakkında tek bir fikri olmadığı için, banal milliyetçiliğin 32 sözcüğü geçmeyen kelime hazinesinden, kullanmayı başar(ama)dığı 5-10 kelimeyle belediyelerde yarattıkları tahribatı savuşturacağını düşündü.

Unutmayalım ki faşizm, yalanı, ahlaksızlığı, gayri dürüstlüğü, pişkinliği vb. tüm kötülükleri sıradanlaştırıp normalleştirme temayülü olan bir şeydir. Atanmışlar sıradan olabilir, yarattıkları tahribat sıradan değildir”











Başa dön tuşu