EkonomiKıbrısManşet

HAKSEN: Maliye Bakanı’nın “Göç Yasası” mağdurları için sunduğu öneriden sonra sendikalar masadan kalktı

Sendikaların kamuoyunda Göç Yasası olarak da bilinen 47/2010 üzerinde yapılmasını ilettiği taleplerine Maliye Bakanı‘nın cevap vermesi ve çalışmalarını sunması amacıyla Maliye Bakanlığı’nda toplantı gerçekleştirildi

HAKSEN: Sendikaların “Göç Yasası” taleplerine Maliye Bakanlığı’ndan komik yanıt

Kamuda örgütlü sendikaların Maliye Bakanlığı’ndaki görüşmelerinin ardından, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) konuya ve alınan kararlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Toplantı sonrası basına açıklamada bulunan HAKSENyetkilileri; toplantıda taleplerine karşılık Maliye Bakanı Alişan Şan tarafından; üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarına 100TL, lise mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarına 200TL ve ortaokul mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarına da 300TL brüt artış önerisi ile 2023 Ocak ayında vergi dilimlerinde düzenleme yapılması önerisi getirildiğini ifade etti.

HAKSEN yetkilileri, bakan tarafından sunulan bu öneriyi “komik” bir öneri olarak yorumladı.

“Sendikalar masadan kalktı”

HAKSEN’den yapılan açıklamada, “Sendika olarak yaptığımız değerlendirmede, yapılan artış önerisinin çalışanlarla dalga geçmek olduğu kanaatine varılarak masadan kalkılmıştır. Mücadelemiz artarak devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu