KıbrısManşet

Serdaroğlu’ndan Eğitim Bakanlığı’na okullarda “grev” uyarısı

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Eğitim Bakanlığı’nın “müsteşar” aracılığıyla hademelere baskı ve mobing uyguladığını söyleyerek, buna son verilmemesi halinde önümüzdeki hafta Lefkoşa‘daki 3 devlet okulundan başlayarak greve gideceklerini duyurdu

Serdaroğlu’ndan Bakanlığa okullarda “grev” uyarısı

Yazılı açıklama yapan Serdaroğlu, hademelere mobing uyguladığını vurguladığı Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, grev uyarısında bulundu.

Kamu-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu,

Serdaroğlu, “Eğitim Bakanlığı’nın müsteşar nezdinde uyguladığı bu baskılar devam ederse önümüzdeki hafta Lefkoşa’da seçtiğimiz üç okulda grev ve eylemlere başlayacağız” dedi.

“Yasalar açıkça çiğneniyor”

Kamu-İş’in, işveren pozisyonda olan Eğitim Bakanlığı’nda yetkili bir sendika olduğunu belirten Serdaroğlu, hademelerin sendikanın üyesi olduğunu ve mevcut bir Toplu İş Sözleşmesi bulunduğunu kaydetti.

Adı veya istihdam yolu ne olursa olsun işçi çalıştırabilmek için mevcut Toplu İş Sözleşmesi’ne aykırı herhangi bir Toplu İş Sözleşmesi yapılamayacağını kaydeden Serdaroğlu, bunun yasalarda açık olduğunu söyledi.

“Bu tutum devam ederse her türlü grev ve eylemi hayata geçireceğiz”

Tüm bunlara rağmen Kamu-İş üyesi hademelerin işten atılmakla tehdit edildiğini ve her türlü baskıya maruz kaldığını belirten Serdaroğlu, “Kamu-İş olarak uyarıyoruz. Müsteşar nezdinde üyelerimize yapılan baskılar son bulsun. Bu tutum devam ettiği sürece önümüzdeki hafta her türlü grev ve eylemi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu