KıbrısManşet

TDP Gençlik: Bağımsız yargının itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü olarak Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’ndaki Anayasa Mahkemesi’nin yerel seçimler hakkındaki kararına ilişkin haddini aşan sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti

TDP Gençlik: Bağımsız yargının itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz

TDP Gençlik Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı andını sayısız kez çiğneyen ve Anayasa’ya aykırı şekilde UBP Kurultayı’na katılmakta hiçbir sakınca görmeyen Tatar’ın, siyasi parti kurultayında Anayasa Mahkemesi’ne ayar vermeye kalktığı vurgulandı.

TDP Gençlik Örgütü’nün hazırladığı ve servis ettiği görsel

Açıklamada, “Anayasamız, madde 136 (2), hiçbir organ, makam, merci veya kişinin yargı yetkisinin kullanılmasında, mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremeyeceğini; genelge gönderemeyeceğini; tavsiye ve telkinde bulunamayacağını emreder. Yakın coğrafyamızdaki antidemokratik ve hukuk dışı uygulamaların etkisinde kalan Tatar’ın toplumumuza istifadan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır” denildi.

TDP Gençlik Örgütü, “TDP Gençlik Örgütü olarak bağımsız yargının itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğimizi vurgularken, sistematik saldırılara karşı da tüm toplumumuza ses yükseltme çağrısında bulunuruz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu