KıbrısManşet

Giden de gelen de aynı | İhalesiz, adrese teslim, fahiş fiyattan yakıt alımına devam

Kıbrıs Tük Elektrik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu, kurumun yakıt ihalesinin bir kez daha askıya alındığını duyurarak, ihalesiz, fahiş fiyattan, adrese teslim yakıt alımlarının devam ettiğine ve sorumluların yargılanacağına vurgu yaptı

Avcıoğlu: Arıklı ve Atun döneminde de aynısı yapılıyordu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu, Kıb-tek’in ‘Akaryakıt Temin ve Taşıma İhalesi’nin askıya alındığını ve buna kimsenin şaşırmadığını söyledi.

Kıb-tek eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu

Avcıoğlu, “İki hafta önceki ihale iptal edilirken de hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Erhan Arıklı‘nın Bakanlığı döneminde tam 10 ay boyunca ihalesiz ve adrese teslim akaryakıt alımları yapılmıştı. Bu senenin başında ise Sunat Atun’un Bakanlığı döneminde, zamanında ihaleye çıkılmayarak, ihalesiz, adrese teslim ve fahiş fiyatlardan yakıt alımına olanak sağlanmıştı” dedi.

May be an image of outdoors

“Üstel döneminde de hız kesmeden devam ediliyor”

İhalesiz, adrese teslim ve fahiş fiyatlardan yakıt alımının, atanmış Başbakan Ünal Üstel döneminde de hız kesmeden ve Bankalardan borçlanılarak devam ettiğine dikkat çeken Avcıoğlu, son günlerde ise Kıb-tek’in devam etmekte olan Akaryakıt Temin ve Taşıma İhale sürecine, siyasi baskı ve müdahaleler yapılarak ihalenin, en yüksek fiyatı veren firmaya  verilmesi ya da ihalenin iptal edilmesi konusundaki iddiaların, gazete manşetlerinde ayyuka çıkmış durumdayken, ihalenin iptal edildiği duyurusunun yapıldığını hatırlattı.

“Yargılanacaksınız”

Avcıoğlu şöyle devam etti;

“Biz ‘ihalenin iptal edilmesi, İhale sürecinin uzamasına, ve/veya konunun yargıya taşınmasına, dolayısıyla ihalesiz, adrese teslim ve fahiş fiyatlardan yakıt alımının olanak sağlayacaktır’ demiştik. Beklediğimiz gibi de oldu.

İhale askıya alındı, fahiş fiyattan ihalesiz alıma devam. Atama Başbakan ne diyordu; ‘sorumlulardan hesap soracakmış’, bir hesap sora sora, bir de fahiş fiyattan yakıt ala ala helak oldunuz. #YARGILANACAKSINIZ”











Başa dön tuşu