KıbrısManşet

Barçın: Yaşanılan tam bir skandaldır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve eski sendikacı Devrim Barçın, asıl konuşulması gerekenin; Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu‘nun sınava katılanların kriter puanlarını yayınlamayarak kime torpil geçmek istediği olduğunu vurguladı

Barçın: Yaşanılan tam bir skandaldır

KHK’nın yaptığı sınav ve münhallerin şaibeli olduğu gerekçesiyle mülakat odasına girerek protesto gerçekleştiren Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bangihan ve Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan‘ın, Köseoğlu’nun şikayeti üzerine tutuklanması sonrası Başkanlara destek için Lefkoşa Polis Müdürlüğü önüne gelen Barçın, burada açıklamalarda bulundu.

Barçın, “Arkadaşlarımın neden tutuklandığını öğrenmek için buraya geldim. Gerekli bilgileri polis arkadaşlardan aldım. Yaşanılan tam bir skandaldır. 15 yıla yakın bir sendikacılık geçmişim var. KHK sınavlarında da gözlemcilik görevini üstlendim. Ta ki Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın KHK Başkanlığı’na Ömer Köseoğlu’nu atayana kadar, sınava katılanların kriter puanları gözlemci statüsünde bulunan kamuda örgütlü sendikaların önlerine verilmekteydi. 17 senedir bu sorunsuz şekilde devam ediyordu” dedi

CTP Milletvekili Devrim Barçın

“Tatar’ın atadığı KHK Başkanı’ndan da beklenen budur”

Burada sorgulanması gerekenin, bugün kamuda liyakat gereği bu sınavların yapılıyor olmasının bir başarı olarak değerlendirilecekken, şu anki Başkan Köseoğlu’nun bu bilgileri paylaşmayarak kime torpil geçmek istediği olduğunu belirten Barçın, Köseoğlu’nun birçok liyakatsiz istihdam da imzası olduğunu anlattı.

Barçın, “Köseoğlu’nun yaptığı tam anlamıyla faşizan bir uygulamadır. Kişilerin diplomaları olsun, puanları olsun, bu gibi kriterlerini paylaşmak istemiyor. Tatar’ın atadığı KHK Başkanı’ndan da beklenen budur” dedi.

“Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz”

Hayatında ilk kez, kriter puanlarını yayınlamayan ve buna tepki gösteren sendika başkanlarını tutuklatan bir KHK Başkanı gördüğünü söyleyen Barçın, Türkiye iktidarı AKP’nin faşizan uygulamalarının başta Tatar olmak üzere ülkemizde de uygulanmaya çalışıldığını belirtti.

Barçın, “Ancak halk buna izin vermeyecektir. Biz de sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden sendika başkanları tutuklanmıştı. (haberin tamamı için tıklayın)

 











Başa dön tuşu