KıbrısManşet

Serdaroğlu: Emekçilerimiz tehdit edilip, sendikadan istifa etmeye zorlanıyor

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, sendikalara ve sendikal mücadeleye karşı bir susturma ve ezik duruma düşürme çabası olduğunu ancak hükümetin sendikaların diyalog çağrılarına cevap vermeden, ‘Ben yaparım olur’ dediği sürece bu mücadele devam edeceğini belirtti

Serdaroğlu: Emekçilerimiz tehdit edilip, sendikadan istifa etmeye zorlanıyor

KHK’nın yaptığı sınav ve münhallerin şaibeli olduğu gerekçesiyle mülakat odasına girerek protesto gerçekleştiren Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ve Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan‘ın, Köseoğlu’nun şikayeti üzerine tutuklanması sonrası Başkanlara destek için Lefkoşa Polis Müdürlüğü önüne gelen Serdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu.

Açıklama yok.
Kamu-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu,

Serdaroğlu, “Arkadaşlarımızın içeri alındığıyla ilgili haberi mahkemedeyken aldık ve buraya geldik. Biliyorsunuz biz de Eğitim Bakanlığı‘nda bir mücadele başlattık, okullarda çalışan ve haklarını alamayan taşeron şirketlerde çalışan emekçilerle ilgili. Emekçilerimiz tehdit edilip, sendikadan istifa etmeye zorlanıyor. Bununla ilgili bir ara emri dosyaladık, bunların hesabını da soracağız” dedi.

Bengihan ve Atan’ın, KHK’da yaptıkları mücadeleden dolayı tutuklandıklarını, onlara destek olacaklarını vurgulayan Serdaroğlu, “Belli ki sendikalara ve sendikal mücadeleye karşı bir susturma ve ezik duruma düşürme çabası var. Ancak sendikaların diyalog çağrılarına cevap vermeden, ‘Ben yaparım olur’ dedikleri sürece bu mücadele devam edecek. Burası bir hukuk devletidir. Önümüzdeki süreçte neler olacak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden sendika başkanları tutuklanmıştı. (haberin tamamı için tıklayın)











Başa dön tuşu