KıbrısManşet

Atan: Hodri meydan! Biz haklı bir neden için buradayız, sebep olanlar hesabını verecek

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu‘nun, yapılan sınavlar üzerinden rant sağlamaya çalıştığını söyleyerek, Köseoğlu’nu atayan Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar‘a da saygılarının kalmadığını vurguladı

Atan: Sayın Cumhurbaşkanı; size biraz saygımız vardı o da gitti

KHK Başkanı Köseoğlu’nun “mülakat odasını terk etmiyorlar” şikayeti üzerine çağırılan polis tarafından tutuklanan Atan, ifade vermesinin ardından açıklama yaparak, yaptıklarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Açıklama yok.
Kamusen Başkanı Metin Atan

Atan, “Bugün bu yaşananlar bu ülkeyi yönetenlerin, nasıl yönettiğinin bir örneğidir. Bu ülkeyi bu insanlar yönettiği için biz burada bu durumdayız. Buradan daha önceki komisyon Başkanlarından da özür diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı; size biraz saygımız vardı o da gitti. Biz gururluyuz çünkü doğru bir şey için arkamızda insanlarla mücadele ediyoruz. Biz yapılan yolsuzluk, usulsüzlük, adaletsizlikler için herkesten hesap soracağız” dedi.

Kendilerinin insanca komisyona giderek haklarını savunmak dışında bir şey yapmadıklarını, ancak Köseoğlu’nun sınavlar üzerinden rant sağlamaya çalıştığını vurgulayan Atan, “Hodri meydan. Biz haklı bir neden için buradayız. Buna sebep olanlar bunun hesabını verecek” ifadelerini kullandı.

Bengihan: Yarın sabah 09.30’da yeniden KHK önünde olacağız

Atan’dan sonra söz alan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan da yarın sabah 09.30’da yeniden KHK önünde olacaklarını belirterek, “Orada bulunanlar bilsin ki, sendikalar yarın orada Köseoğlu’na en güzel cevabı verecek ve Başbakanlık Müsteşarı iken attığı tüm istihdamları basınla paylaşacak Kendisi bize ders verecek en son kişidir. Belgelerle konuşacağız” dedi.

Açıklama yok.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden sendika başkanları tutuklanmıştı. (haberin tamamı için tıklayın)











Başa dön tuşu