KıbrısManşet

Elsen’den Bengihan ve Atan’a destek: Sendikal mücadeleye yönelik yıpratma girişimi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu‘nun şikayetiyle tutuklanan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ve Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan‘a destek belirterek, anti-demokratik uygulamaların karşısında olduklarını söyledi

Elsen’den Bengihan ve Atan’a destek: Sendikal mücadeleye yönelik yıpratma girişimi

Sendika adına yazılı açıklama yapan Tuğcu, KTAMS Başkanı Bengihan ve Kamusen Başkanı Atan’ın, Kamu KHK Başkanı Köseoğlu’nun şikayeti ile polise ifade vermelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tuğcu, “KHK sınavlarının şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmediği gerekçesiyle bugün komisyon binasına giderek protesto eylemi düzenleyen KTAMS Başkanı Bengihan ve Kamusen Başkanı Atan’ın, KHK Başkanı’nın şikayeti üzerine polis tarafından göz altına alınması, demokratik hukuk devletlerinin olmazsa olmazlarından biri olarak değerlendirdiğimiz sendikal mücadeleye yönelik kabul edilemez bir yıpratma girişimidir” dedi.

El-sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu

Sendikacıların, komisyon toplantısının yapıldığı odaya kilitlenmesini ve müteakiben Bengihan ve Atan’ın polis tarafından tutuklanmasını kınayan Tuğcu, KTAMS ve Kamusen’e mücadelelerinde tam destek belirterek, “Anti-demokratik her türlü girişimin sonuna kadar karşısında duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun (KHK) yaptığı sınavlarda şaibe olduğu ve şeffaf olmadığı gerekçesiyle protesto amaçlı mülakat odasını işgal eden sendika başkanları tutuklanmıştı. (haberin tamamı için tıklayın)











Başa dön tuşu