KıbrısManşet

Bengihan: Yarın Tatar’a “Bu talimatı siz mi verdiniz?’ diye soracağız

Kamuda örgütlü sendikalar, Kamu Hizmeti Komisyonu‘nda (KHK) yapılan sınavlarda “adayların kriter puanlarının kendilerine verilmemesi” kararının İyi İdare Yasası gereğince gerekçesini öğrenmek için dilekçe yaptı, sendikalar yarın da KHK Başkanı Ömer Köseoğlu‘nu atayan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a “Bu talimatı sen mi verdin?” sorusunu sormak için Cumhurbaşkanlığı önünde olacaklarını açıkladı

Atan: Süreç başladı, böyle olmasını istemezdik

KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’nun dün “mülakat odasını terk etmedikleri” gerekçesiyle polise şikayet ederek tutuklanmalarına sebep olduğu Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ve Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, bugün yeniden KHK’ya giderek Köseoğlu’na verdikleri yazılı soruları sonrası basına açıklamalarda bulundu.

İlk sözü alan Kamusen Başkanı Atan, KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’nun “adayların kriter puanlarını yetkili sendikalara vermeme” kararının, İyi İdare Yasası gereğince gerekçesini sorduklarını, aldıkları yazılı cevaba göre de hareket edeceklerini söyleyerek, “Süreç başladı, altını çizerek söylüyorum, böyle olmasını istemezdik, böyle bir duruma düşmek istemezdik. Ama bizim tepkimiz haksızlık ve adaletsizliğedir. Cevabı bekleyeceğiz” dedi.

“Bilsinler ki biz ne terörist ne de anarşistiz. Biz hak mücadelesi veren sendikacılarız”

Atan’dan sonra sözü alan KTAMS Başkanı Bengihan, KHK Başkanı Köseoğlu’nun böyle bir uygulamayı başlatacağı bilgisini kendisine vermediğini, bu yüzden yazılı olarak soru sorduklarını ve aynı şekilde yazılı cevap istediklerini belirterek, “Hangi gerekçe ve hangi düşünceyle böyle bir idari işlem başlattınız?” sorusunu sordu.

Bengihan, “Alacağımız cevaba göre hukuksal kavga da edeceğiz, bunun yanında sokakta da kavga edeceğiz. 17 senelik teamülü yıkıp demokrasiyi katlettiler. Yarın 09.30’da Cumhurbaşkanlığı önünde olacağız, Tatar’ı ziyaret edip “Bu talimatı siz mi verdiniz?’ diye soracağız. Bilsinler ki biz ne terörist ne de anarşistiz. Biz hak mücadelesi veren sendikacılarız” dedi.











Başa dön tuşu