KıbrısManşet

YBH: Atıklara karşı insanlık tarihindeki en büyük sivil eylem

Yeşil Barış Hareketi (YBH), Dünya Temizlik Günü (World Clean Up Day) dolayısıyla bu Cumartesi günü güneyde Phaneromeni Meydanı kuzeyde ise Büyük Han’da sabah saat 09:30’da toplanılacağını duyurarak, temiz bir çevre için “Hade yapalım” dedi

YBH:

Yazılı açıklama yapan YBH, bu yıl “World Clean Up Day” olarak bilinen Dünya Temizlik Günü’nde, Let’s Do It Cyprus, Yeşil Barış Hareketi ve Kıbrıs Amerikan Elçiliği desteği ile etkinlik düzenleneceğini, Dünya Temizlik Günü’nün, atıklara karşı insanlık tarihindeki en büyük sivil eylem olduğunu vurguladı.

Açıklama şöyle devam etti;

“Yeşil Barış Hareketi olarak iyi bir amaç için dünya çapındaki kampanyanın bir parçası oluyoruz. Kıbrıs, “Hade Yapalım!” dünyasının bir parçası ve dünya temizlik günü dolayısı ile bu Cumartesi tüm dünyada gerçekleşecek ve 191 ülkeden 60 milyondan fazla insanın katılacağı temizlik etkinliklerine biz de Kıbrıs’tan katılım gösteriyoruz. Herkesi bu Cumartesi gelip bize katılmaya davet ediyoruz.

“Şehrimizi birlikte temizledik mesajını paylaşacağız”

Güneyde Phaneromeni Meydanı, kuzeyde ise Büyük Han’da sabah saat 9:30’da toplanacak çevre gönüllüleri ile birlikte, farklı rotalardan temizliğe devam edecek ve saat 11:30’da ara bölgede “Dayanışma Evi” önünde bir araya gelerek dünyaya; sınırları kaldırdık, şehrimizi birlikte temizledik mesajını paylaşacağız.

Dayanışma Evi önünde buluşacak takımlardan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum takım liderlerinin 5’er dakikalık konuşmaları ise tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak.

Sabah 9.30’da Yeşil Barış Hareketi ile Büyük Han’da buluşacak çevre gönüllüleri isterlerse eldivenlerini evlerinden getirebilecek veya orada dağıtacağımız “yeniden kullanılabilen” eldivenlerden ödünç alabileceklerdir. Çöpler yeniden kullanılabilen büyük kahve çuvalları içerisine ayrıştırılarak toplanacaktır. Ara bölgede Dayanışma Evi’nde tamamlanacak etkinlikte katılımcılara atıştırmalıklar temin edilecektir.

Hade yapalım Lefkoşa!

Hade yapalım Kıbrıs!

Temizliğe katıl, devrime katıl!

Daha temiz bir dünya için HADE YAPALIM!”











Başa dön tuşu