KıbrısManşet

Serdaroğlu: Okullarda hademe olarak çalışan üyelerimize uygulanan mobing devam ediyor

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), okullarda hademe olarak görev yapan sendika üyelerine yapılan mobing ve işeri konusunda sürdürülen tehdit gerekçesiyle Değirmenlik Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Gönyeli İlkokulu’nda grev yaptı

Serdaroğlu: Hademe olarak çalışan üyelerimize uygulanan mobing devam ediyor

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, 20 Temmuz Fen Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “okullarda hademe olarak çalışan üyelerine yapılan mobing ve tehdidin devam ettiğini” söyleyerek Eğitim Bakanlığı ve hükümeti duyarsız olmakla suçladı.

Hademelerin sorununun 3 yıldır devam ettiğini aktaran Serdaroğlu, Eğitim Bakanlığı ve hükümetin yaptığı “emek sömürüsüne” seyirci kalınmayacağını ifade etti. Serdaroğlu; hademelerin 3 aydır maaş alamadıklarını, 6 aydır da İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının yapılmadığını söyledi. Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda önceden taşeron işçisi olarak çalışan ve şu anda Kamu-İş üyesi olan çalışanlara bağlı bulundukları şirket yetkililerince yapılan tehditlerin devam ettiğini belirten Serdaroğlu, bakanlık ve hükümeti iş yasası ve tüzüklere uymamakla suçladı.

“Hükümet edenler kendi çalışanlarının haklarını koruyamıyor”

Okullardaki temizlik işlerinin güvenli bir şekilde yürümesini kendilerinin de istediğini söyleyen Serdaroğlu, hükümetin “satın aldığı hizmetin parasını ödemiyor” olduğunu sözlerine ekledi. Bakanlığın ve hükümet edenlerin, örgütlenen kendi çalışanlarının haklarını korumadığını vurgulayan Serdaroğlu, çalışanlarının sorununu çözmenin  Eğitim Bakanlığı ve Müsteşarı ile hükümet edenlerin görevi olduğunu ifade etti.

“Şirket, çalışanları maaşlarıyla tehdit ediyor”

Eğitim Bakanlığı’nın, bahse konu ihaleyi usulsüz şekilde yaptığını ileri süren Serdaroğlu, ilgili taşeron şirket için Rekabet Kurulu’na şikayet yapılmasına rağmen, 5 gün bekleme süresinin dolması beklenmeden sözleşmenin imzalandığını aktardı. Serdaroğlu, süreç tamamlanmadan şirketin okullara giderek, hademeleri huzursuz ettiğini, çalışanların sendikadan istifa etmemeleri halinde maaş alamayacaklarını söylediklerini de sözlerine ekledi.

Ortadaki kaosu yaratanın ve sorunu büyütenin Bakanlık ve bakanlık yetkilileri ile hükümet olduğunu söyleyen Serdaroğlu, eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Serdaroğlu, “Bakanlık ve hükümet, çalışanlara mobing yapanlara seyirci kalmaya devam ederlerse eylemlerimiz genişleyerek ada genelinde tüm okullara yansıyacaktır. Bu konuda oluşacak olan mağduriyetlerden sendikamız sorumlu değildir. Tüm sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümete aittir” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu