KıbrısManşet

Ataoğlu ve Yiğitcan’dan İskele’yi yağmalamak için “çok taraflı” plan!

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi’nin dün gece yarısı operasyonuyla askıya alınması ve tüm kaçak ve yasa dışı dosyaların vizelenmesi için süre yaratılması oyunu, geceden hazırlanan ve bugün sabah sabah ilgili daireler ile belediyelere getirilen yüzlerce proje dosyasıyla bir kez daha ortaya çıktı

İskele’yi yağmalamak için “çok taraflı” oyun!

Girne‘yi, yetersiz altyapısı ve yollarıyla adeta betondan bir şehre dönüştüren zihniyet, aynı şeyi İskele‘de de yapmak için harekete geçti.

Büyük tartışmalara yol açan Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’na ara emri alınmasının ardından yürürlükte olan Emirname’yi de iptal ederek, kaçak ve yasa dışı projeleri vizelemek isteyen odaklar, dün gece yarısı Resmi Gazete‘de yayımladıkları bir duyuruyla Emirname’yi askıya almıştı.

Duyuruya imza koyan ise Fikri Ataoğlu Bakanlığındaki Turizm Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan!

Gazetemizin dün manşetten duyurduğu ve bir süredir de konuşulan durumun gerçekleşeceğini bilen odaklar, yine gazetemizin edindiği bilgilere göre proje dosyalarını çoktan hazırladı.

Şirketlerin geceden dosyalayıp bir van araca istiflediği yüzlerce dosya, gece yayımlanan Resmi Gazete’deki kararın ardından bugün sabah sabah belediye ve ilgili dairelere adeta yığıldı.

Bir iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'Sabah Saat 8:00 Mağusa Belediyesi' görseli olabilir

Haber: Pınar Barut
Foto Kaynak: Onursal Akdeniz











Başa dön tuşu