KıbrısManşet

Korkmazhan: Mali Polis ve Savcılığın adım atmasını beklemek ölü gözünden yaş beklemektir

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, iptal edilen Emirname ve akaryakıt ihalelerine işaret ederek, UBP-DP-YDP koalisyonunun bir hükümet değil, Ankara tarafından “hükümet” adı altında atanmış “bir çete yapısı” olduğunu söyledi

Korkmazhan: Ankara’nın ‘hükümet’ diye atandığı çete ülkeyi felakete sürüklüyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi’nin iptal edilmesiyle yeni bir yağmanın önünün açıldığına dikkat çekti ve akaryakıt ihalelerinde yaşanan yolsuzluklarla ilgili de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) üzerinden elde edilen rantın katmerlenerek devam etiğini belirtti.

Korkmazhan, “Ankara tarafından ‘hükümet’ adı altında atanmış bir çete yapısı ülkeyi felakete doğru sürüklemeye devam ediyor. Bu yapının bir parçası olan Mali Polis ve Savcılık gibi kurumlardan adım atmasını beklemek ölü gözünden yaş beklemekle eşdeğerdir. Demokrasi güçleri en geniş birlikteliği biran önce sağlamaz ve harekete geçmez ise içinden geçmekte olduğumuz yıkımın daha büyüğünü yaşayacağız” dedi.

Korkmazhan, “Her zaman vurguladığımız gibi gün partisel, örgütsel ve kişisel hesap günü değil. Gün toplumsal muhalefeti, en geniş demokratik birliği sağlamak ve toplum çıkarına her alan da karşı duruşu, mücadeleyi büyütme günüdür” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Gazetemizin dün manşete taşıdığı ve Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi‘nin iptal edilerek, emirnameye aykırı ya da kaçak projelerin vizelenmesi için boşluk yaratılacağı haberi sonrası, iptal kararı dün gece yarısı operasyonuyla Resmi Gazete‘de yayımlanmıştı.

Şehir Planlama Dairesi tarafından yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda, emirname sürecinde “katılımcılık ilkesine” uyulmadığı, bu yönde “davalar açıldığı” bahane edilerek, Emirname’nin “kamuyu zarara uğratmamak adına yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti.











Başa dön tuşu