KıbrısManşetSağlık

Alzheimer hastaları ve yakınları Sağlık Bakanı ile buluşuyor

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü‘nde, Alzheimer Derneği’nin organizasyonuyla Alzheimer hasta ve yakınları Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile bir araya geliyor, açıklamada etkinliğe katılımla ilgili detaylara yer verildi

Alzheimer hastaları ve yakınları Sağlık Bakanı ile buluşuyor

Dernekten yapılan açıklamaya göre; 21 Eylül Dünya Alzheimer gününde ise Alzheimer Derneği, alzheimer hastaları ve hasta yakınlarını bir araya getirerek Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile buluşturacak. Hasta ve yakınlarının yaşadıkları sorunları dile getirebileceği toplantı Evrensel Hasta Hakları Derneği’nin Küçük Kaymaklı’daki merkezinde, 21 Eylül Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirilecek.

Toplantıda Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade de hasta ve yakınlarına hastalık konusunda bilgiler aktaracaktır.

Sönmez: Alzheimer farkındalık etkinlikleri devam edecek

Alzheimer Derneği Başkanı İzlem Sönmez; “Eylül ayı içerisinde ve 1 Ekim’de alzheimer hastaları ve yakınları için farkındalık etkinlikleri düzenleyeceklerini, ayrıca Alzheimer Derneği’nin websitesinin de aktif olacağını belirtti.

Başlangıç seviyesindeki alzheimer hastalarının sosyalleşebileceği etkinliklerin artması gerektiğine dikkat çeken Sönmez, demans ve alzheimer hastalarının ve yakınlarının topluma dahil edilmesi gerektiğini bu yüzden de uzun süreli kapsayıcı planlamaların yapılması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kayıt ve katılım bildirimi için:

Dünya Alzheimer günü vesilesiyle, 21 Eylül Çarşamba günü (yarın) Evrensel Hasta Hakları Derneği’nde Sağlık Bakanı ve alzheimer hasta ve hasta yakını buluşmasına katılmak isteyenler 0542 850 25 77 numaralı telefondan Alzheimer Derneği’ne ulaşıp kayıt yaptırabilirler.

Henüz bilmeyenler için: Kıbrıs’ın kuzeyindeki Alzheimer Derneği ne gibi işler yapar?

En yaygın görülen demans türü olan Alzheimer, beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ilerleyici nörolojik bir hastalıktır. 2030 yılında dünya genelinde 14 milyon alzheimer hastasının olacağı ön görülmekte olup, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde de demans ve alzheimer hastalığı hızla artmaktadır.

Alzheimer Derneği; Alzheimer hastalığı ve bakımı konusunda halkı bilinçlendirmek, hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitelerinin artımak için çalışmalar yapmak, Alzheimer hastalarının haklarını savunmak/ korumak için savunuculuk çalışmaları yapmak, konusunda uzman hekimlerin ve gönüllülerin desteğiyle Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına sosyal destek ve farkındalık eğitimleri vermek ve özellikle bakımveren kişilere psikolojik destek ve dayanışma toplantıları düzenlemek amacıyla kurulmuştur.











Başa dön tuşu