KıbrısManşet

Sendikalar, şok grevlerinin ardından “Başbakanlıkta” toplantıya çağrıldı

Göç Yasası mağduriyetleri adına sendikalar ve hükümet kanadı tarafından sağlanan uzlaşının resmiyet kazanmamasının ardından bugün şok grevler yapan sendikalar, atanmış Başbakan Ünal Üstel ile yeniden görüştüklerini ancak olumlu sonuç alamadıklarından dolayı grevlerinin yarın da devam edeceğini duyurdu

Bengihan: Şok grevlerimizin ardından Üstel bizi toplantıya çağırdı

Sendikalar adına ortak basın açıklaması yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan; “Göç Yasası kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili hükümet tarafı verdiği sözü tutmadığı için sendikalarımız bugün şok grevler sürecini başlatmış, bunun üzerine Başbakan Sn. Ünal Üstel sendikalarımızı 12:30’da toplantıya çağırmıştır” diyerek; ilgili toplantının sonucunu ve sendikal platformla ortak değerlendirmelerini paylaştı.

“Başbakan uzlaşma niyetinden yoksundur, grevlerimiz devam edecek”

Sendikaların toplantı sonrasındaki ortak değerlendirmeleri şu şekilde:

“Gerçekleştirilen toplantıdan olumlu bir sonuç çıkması bir yana Başbakan daha önce uzlaşıya varılan konuları dahi reddetmiştir.

Hükümet tarafının uzlaşma niyetinden yoksun olduğu tesbiti üzerine durum değerlendirmesi için toplanan sendikalarımız eylemlilik sürecini devam ettirme yönünde karar almıştır.

Bu çerçevede 22.09.2022 Perşembe günü (yarın), saat 08:00’de şok grevlerimiz ilan edilecek ve saat 09:30’da Maliye Bakanlığı önünde bir protesto eylemi gerçekleştirilip basın açıklaması yapılacaktır.”











Başa dön tuşu