KıbrısManşet

UTANÇ DAVASINDA BUGÜN | Soutzis yeniden mahkemeye çıkarılacak

Kuzeye ‘walkie talkie’ getirdiği gerekçesiyle tutuklanan ve sonrasında telefonunda Maraş’ta yapılan bir eylemle ilgili fotoğraflar bulunan Kıbrıslırum Barış Aktivisti Andreas Soutzis yeniden mahkemeye çıkarıldı

Soutzis’in ‘walkie talkie kullanma’ davası sona erdi

Özellikle Türkiye menşeli medya organlarında, hakkında ‘casusluk yaptığı’ yönünde yalan haberler bulunan ancak mahkemede kendisine bu yönde herhangi bir suçlama getirilmeyen Soutzis’in ‘walkie talkie’ kullanımı yönündeki suçlamasında karar açıklandı.

Soutzis, kuzeyde ‘walkie talkie’ kullandığını kabul ederek, 5 yıl içinde aynı ‘suçu’ işlemeyeceğini kabul etti ve telsiz kullandığı için 30 bin TL’lik kefalet imzaladı. Alınan karar sonrası İskele’deki dava süreci sona erdi.

Fotoğraf davası 22 Eylül’de

Soutzis, Lefkoşa Askeri Mahkemesi’nde yargılandığı ve telefonunda askeri bölgenin fotoğrafları bulunduğu yönündeki dava ise bugün görülecek. Soutzis, telefonunda askeri bölgeye ait 5 adet fotoğraf bulundurmakla suçlanıyor.

Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada polis teşkilatının 30 Ağustos’tan bugüne resimlere bakıp bakıp durduğunu hatırlatarak, Askeri Mahkeme’de de başka herhangi bir suçlama olmadığını söyledi.

Kanatlı, davanın casusluk üzerinden değil, 5 basit fotoğraf üzerinden götürüldüğünü de söyleyerek, Perşembe günü (bugün) saat 14.00’de askeri mahkeme önünde olmanın önemli olduğunun da altını çizdi.

Soutzis halen tutuklu yargılanıyor.











Başa dön tuşu