KıbrısManşet

Arıklı yeni havayolu şirketinin adını bile koydu: Mavi Girne Havayolları

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 15 Kasım’da açılması planlanan yeni havalimanındaki uçuş programını aktarırken; “Yeni havayolumuzun ismi ‘Mavi Girne Havayolları’ olacak” müjdesini verdi

Arıklı: Erdoğan da oraya iner, Rus uçakları da oraya iner

Arıklı, A Para TV’de katıldığı programda; “15 Kasım’da belki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan oraya iner, belki Rus uçakları oraya iner. Kendi milli havayolu şirketimizi de kurmak için son hazırlıklara geldik ve havayolu şirketimizin de uçağının piste inmesini bekliyoruz. Umarım üçü birden olur” dedi.

Rus uçağının Ercan Havalimanı’na inmesi için hukuki bir engel bulunmadığını da söyleyen Arıklı, Moskova’dan uçuşun gerçekleştirilebileceğine dikkat çekti.

“Güney Kıbrıs ve Rusya ilişkileri geriledi”

“ABD’nin Güney Kıbrıs’a silah ambargosunu kaldırmasının ardından önceden iyi olan Güney Kıbrıs ve Rusya ilişkilerinin gerildiğini” söyleyen Arıklı, “Rus uçaklarının KKTC’ye inmesinin siyasi anlamda önemli bir mesaj verecek” dedi.

“Rusya’dan iki havayolu ile görüşülüyor”

Siyasi iradenin sağlanmasıyla Ercan Havalimanı’na uçuşların gerçekleştirilmesi adına bir engel kalmayacağını söyleyen Arıklı, Rusya uçuşlarının “KKTC”nin ekonomisine önemli derecede olumlu etkisi olacağını vurguladı.

Rusya’dan iki havayolu şirketi ile görüşüldüğünü söyleyen Arıklı, Moskova’dan direkt uçuşların gerçekleştirilmeye başlamasıyla önümüzdeki yılın “KKTC”deki turizm açısından verimli olacağını belirtti.

Erhan Arıklı, uçak bileti fiyatlarının pahalılığına işaret ederek, “Uçak bilet fiyatları çok pahalı. KKTC’de yaşayan birçok vatandaş Avrupa’ya giderken Güney’den gitmeyi tercih ediyor. Direkt uçuşların olmaması bu noktada maliyeti artırıyor” dedi.

Arıklı “Ercan Havalimanı Türkiye’nin iç havayolları statüsüne alınabilir ve bunun için siyasi iradenin olması gerekir” diye konuştu.

“Mavi Girne Havayolları adında 5 uçaklı filomuz olacak”

Milli havayolu şirketinin kurulmasında da önemli bir aşamaya gelindiğini ve neredeyse tamamlandığını belirten Arıklı, “Yeni havayolumuzun ismi ‘Mavi Girne Havayolları’ olacak. 15 Kasım’a yetiştirmeye çalışıyoruz ve aksilik görünmüyor. 5 uçakla başlayacak ve sonrasında daha da büyümesini hedefliyoruz” dedi.

“Karadenizli soydaşlara müjde: İlk Sefer Trabzon’a”

Uçuşların ilk etapta Türkiye’ye yapılacağına işaret eden Arıklı, ilk seferlerden birinin Trabzon’a gerçekleştirileceğini de aktardı. Arıklı;  “Adana, İstanbul, Ankara gibi lokasyonlara uçuşlarımız var fakat ülkemizde Karadenizli olup burada yaşayan ciddi bir nüfus var ve Karadeniz’e gitmek istediklerinde ciddi bir zaman kaybı ve para kaybına uğruyorlar. Yeni kuracağımız hava yolu şirketi de ilk seferlerinden bir tanesini inşallah Trabzon’a yapacak. Buradan Kıbrıs’taki Karadenizli soydaşlara müjdeyi vermiş olayım” dedi.











Başa dön tuşu