KıbrısManşet

 Serdaroğlu: Maliye Bakanı “O gün beni sıkıştırdınız diye yüzde 6’lık artışı kabul ettim” dedi

Kamuda örgütlü sendikalar, “Göç Yasası” mağduriyetleri adına hükümet kanadının somut bir adım atmamasından dolayı başlattıkları grev ve eylemlerine Maliye Bakanlığı önündeki basın açıklamalarıyla devam etti, açıklamada hükümetin esas yapması gerekenler için ‘parası yokken’ yaptığı istihdamlara dair açıklamalar dikkat çekti

 Serdaroğlu: Maliye Bakanı “O gün beni sıkıştırdınız diye kabul ettim” dedi

Basın açıklaması sırasında açıklama yapan KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, atanmış Başbakan Ünal Üstel ve Maliye Bakanı Alişan Şan ile gerçekleştirdikleri toplantıyı hatırlattı. Göç Yasası ile kamuda işe

başlayan çalışanların maaşlarna yüzde 6 oranında artış yapılacağı yönündeki duyurunun da, Ünal Üstel tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi.

Söz konusu açıklamayı Maliye Bakanı Alişan Şan’dan teyid alarak yaptığını ancak Şan’ın, Üstel’in yanında bunu reddettiğini aktaran Serdaroğlu; “Aynı Maliye Bakanı, toplantı çıkışında yanıma gelip, ‘o gün çok sıkıştırmıştınız diye kabul etmiştim’ dedi. Bu trajik bir durumdur” şeklinde konuştu.

“Yoksullasmayı reddediyoruz” diyen Serdaroğlu, “Paraları yok diyorlar ama Ercan’daki yandaşlarına vergi muafiyeti getiriyorlar. Aralarındaki ilişki nedir bilmiyoruz ama elbet bir gün su yüzüne çıkar” diye konuştu.

Serdaroğlu son olarak, “Halkımız bir mağduriyet yaşarsa, sorumluluk bizde değil, o koltuklarda oturanlardadır” diyerek sorumluluğun artık sendikalardan çıktığını anımsattı.

Bengihan: Üstel, Taçoy’u görevden aldığını söyledi

Serdaroğlu’nun ardından basına açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan ise, Ünal Üstel ‘in dünkü toplantıda sendikacılara “Sizlerle uzlaşıya varan Hasan Taçoy’u görevden aldım. Ama bakanlık görevinden değil, sendikalarla müzakere görevinden” dediğini söyledi.

“Para yok diyorlar, DP Kurultayı’ndan sonra 7 kişi isthidam ediyorlar”

Bengihan, hükümetin Göç Yasası kapsamında yüzde 6’lık artış için “para yok” dediğini ancak, Pazar gün yapılan DP Kurultayı’ndan bir gün sonra, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun 7 kişiyi devlete istihdam ettiğini vurguladı.











Başa dön tuşu