KıbrısSağlıkSürmanşet

Türkçe yanında İngilizce mektuplar da gönderildi

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği 3. Sessiz Çığlık Mektup Yarışması Ödül Töreni yoğun bir katılımla yapıldı

Türkçe yanında İngilizce mektuplar da gönderildi

Grand Pasha Nicosia Otel’de geçtiğimiz gün gerçekleştirilen törende, “Sessiz Çığlıkların” yüksek sesle topluma duyurulmasına aracı olan bu yarışmada katılımcılar, Türkçe yanında İngilizce mektuplar da gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamada bunun, derneğin Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşamını sürdüren herkese ses olmak için gösterdiği çabanın sonucu olarak memnuniyet yarattığı belirtildi.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneğinin düzenlediği Sessiz Çığlık Mektup Yarışması’nda 18 katılımcıdan bu yıl Hidayet Uyanık’ın mektubu birincilik ödülüne layık bulunurken, Ahmet Kuyucuoğlu’nun mektubu ikincilik, “Annen” rumuzlu Hülya Altınok’un mektubu ise üçüncülük ödülüne layık bulunmuştur.

Yaptıkları konuşmalarda, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins Sessiz Çığlık Mektup Yarışması’nın amacının toplumda yaşlıların ve ruh sağlığı sorunu yaşayan bireylerin sessiz çığlıklarının herkes tarafından duyulmasının sağlanarak sorunlarına dikkat çekmek ve aynı zamanda farkındalık yaratarak duyarlılığı artırmak olduğunu belirtmiştir.

Sessiz Çığlık Mektup Yarışmasını destekleyen sponsorlar, Albank Genel Müdürü Ahmet Karavelioğlu ve Asbank Genel Müdürü Çağatay Karib de yaptıkları konuşmalar ile sosyal sorumluluk projelerinin önemine vurgu yapmışlar zamanın hızlı akıp gittiğini ve yaşlılığın kapının ardında olduğunu söylemişlerdir.

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da Bakanlık olarak her zaman Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve birçok çalışmada da paydaş olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtmiştir.

Banka temsilcilerine ve tören sponsorları olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Grand Pasha Hotel’e plaketlerini sunan Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Hatice Jenkins ve As Başkanı Semral Erel sponsorlara destekleri için teşekkür ederek yaşanan iş birliği için de duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Ödül töreninde ödüller ve plaketler sahiplerini bulurken ve dereceye giren mektuplar gönüllüler tarafından okunurken katılımcılar duygusal anlar yaşamışlardır.

Törende son olarak geçen yıl birincilik ödülüne layık görülen bir annenin bağımlı çocuğuyla sorunlarını anlatan Mektup yönetmen Mert Can Mavi ve ekibinin katkılarıyla filmleştirilmiş olup çok başarılı ve etkili bir yapımla seyircilerden büyük beğeni almıştır. Aynı zamanda, Derneğin resmi Youtube sayfasında Mektup filmin çevrimiçi galası oldu.

Birinci olan mektup

Filmi izlemek isteyenler, Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Youtube sayfasında izleyebilir:

https://youtu.be/D9_2TQjj2HY # # #











Başa dön tuşu